Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalente tranzistori EFT

Recommended Posts

Bună, am observat ca exista o mulțime de tranzistori EFT.. însă mulți sunt compatibili între ei.. cam care sunt cei compatibili între ei, ce diferențe sunt de la unul la altul?

M-ar interesa pentru EFT307,352,351,321,323,322,317,319

SFT323 cu cine e compatibil?

Tranzistorii rusești MP40,41 și P423,422 cu ce EFT-uri sunt compatibile?

Mulțumesc!

EFT 307=schimbator frecventa,aliat, medie frecventa in receptoarele vechi, ul/um.

EFT 317,319 = schimbator frecventa ,medie frecventa, drift, ul/um/us.

EFT 351,352, 353 = etaje de preamplificare, joasa frecventa.

EFT 321,322,323 = etaje finale de joasa frecventa, mica putere.

SFT=EFT; SFT- urile erau produse in Franta.

MP40,41 =etaje finale de joasa frecventa, mica putere.

P423,422= radiofrecventa , au Ft mai mare decat EFT 317.

Acum 4 minute, ex.escu a spus:

EFT 307=schimbator frecventa,aliat, medie frecventa in receptoarele vechi, ul/um.

EFT 317,319 = schimbator frecventa ,medie frecventa, drift, ul/um/us.

EFT 351,352, 353 = etaje de preamplificare, joasa frecventa.

EFT 321,322,323 = etaje finale de joasa frecventa, mica putere.

SFT=EFT; SFT- urile erau produse in Franta.

MP40,41 =etaje finale de joasa frecventa, mica putere.

P423,422= radiofrecventa , au Ft mai mare decat EFT 317.

mulțumesc pentru clarificări!

La un radio Miorita S618T, am pus anunt in bazar dar pana acum fara succes.. e putin dificil sa faci rost de toti tranzistorii cum sunt in schema, eu i-as fi inlocuit T1,T2,T3 cu EFT307, T4,T5 cu EFT351 sau EFT352, T6,T7 cu EFT321 Ar fi fost o varianta buna? Eu am cativa tranzistori EFT pe care i-as putea inlocui in schmea, sunt cei trecuti in tabel (inlocuitori) insa nu stiu daca e bine sau nu sa-i inlocuiesc in asa fel.. voi ce ziceti? mentionez ca toti tranzistorii trebuie schimbati deoarece i-au mancat rugina

image.thumb.png.1189c2b466a3b1a2f4a7a08a181aa2da.png

A functionat cu tranzistoarele montate în partea RF/FI?

Din schema rezulta ca a avut nevoie de neutrodinare în etajele FI. Daca folositi tipuri mult mai noi / performante, s-ar putea sa fie nevoie de optimizari pentru a mentine stabilitatea.

Daca nu gasiti EFT-uri potrivite, cautati din productie RDG sau vest (GF... sau AF...). Au macar acelasi tip de capsula.

Rusii, pe lânga altfel de capsule, au si o alta dispunere a terminalelor. Dar gasiti si de la ei tipurile GT... (sau 1T...) care sunt suficient de mici ca sa nu prezinte probleme la montare.

Cand cautati cu Gogu e bine sa dati SFT in loc de EFT, prefixul SFT este al transistorului originar produs de firma COSEM Franta de la care IPRS a cumparat licenta, deci pe scurt SFT307=EFT307, SFT321=EFT321...etc

Pe Ebay sunt vanzatori din Bulgaria care vand tranzistori cu germanium, au produs si ei dupa COSEM !

...................................................................................................

Dupa Gogu & Radiomuseum :

SFT307

Similar Tubes

Normally replaceable-slightly different:

2G138 ; OC45 ; ГТ2307

Other base and data slightly different:

AF121 ; AF126 ; AF200  "

Edited by okean