Biris Denis Florin Posted March 2 Share Posted March 2 Bună, am observat ca exista o mulțime de tranzistori EFT.. însă mulți sunt compatibili între ei.. cam care sunt cei compatibili între ei, ce diferențe sunt de la unul la altul? M-ar interesa pentru EFT307,352,351,321,323,322,317,319 SFT323 cu cine e compatibil? Tranzistorii rusești MP40,41 și P423,422 cu ce EFT-uri sunt compatibile? Mulțumesc! Link to comment
ex.escu Posted March 2 Share Posted March 2 EFT 307=schimbator frecventa,aliat, medie frecventa in receptoarele vechi, ul/um. EFT 317,319 = schimbator frecventa ,medie frecventa, drift, ul/um/us. EFT 351,352, 353 = etaje de preamplificare, joasa frecventa. EFT 321,322,323 = etaje finale de joasa frecventa, mica putere. SFT=EFT; SFT- urile erau produse in Franta. MP40,41 =etaje finale de joasa frecventa, mica putere. P423,422= radiofrecventa , au Ft mai mare decat EFT 317. 3 Link to comment
Biris Denis Florin Posted March 2 Author Share Posted March 2 Acum 4 minute, ex.escu a spus: EFT 307=schimbator frecventa,aliat, medie frecventa in receptoarele vechi, ul/um. EFT 317,319 = schimbator frecventa ,medie frecventa, drift, ul/um/us. EFT 351,352, 353 = etaje de preamplificare, joasa frecventa. EFT 321,322,323 = etaje finale de joasa frecventa, mica putere. SFT=EFT; SFT- urile erau produse in Franta. MP40,41 =etaje finale de joasa frecventa, mica putere. P423,422= radiofrecventa , au Ft mai mare decat EFT 317. mulțumesc pentru clarificări! Link to comment
Biris Denis Florin Posted March 2 Author Share Posted March 2 La un radio Miorita S618T, am pus anunt in bazar dar pana acum fara succes.. e putin dificil sa faci rost de toti tranzistorii cum sunt in schema, eu i-as fi inlocuit T1,T2,T3 cu EFT307, T4,T5 cu EFT351 sau EFT352, T6,T7 cu EFT321 Ar fi fost o varianta buna? Eu am cativa tranzistori EFT pe care i-as putea inlocui in schmea, sunt cei trecuti in tabel (inlocuitori) insa nu stiu daca e bine sau nu sa-i inlocuiesc in asa fel.. voi ce ziceti? mentionez ca toti tranzistorii trebuie schimbati deoarece i-au mancat rugina Link to comment
franzm Posted March 4 Share Posted March 4 A functionat cu tranzistoarele montate în partea RF/FI? Din schema rezulta ca a avut nevoie de neutrodinare în etajele FI. Daca folositi tipuri mult mai noi / performante, s-ar putea sa fie nevoie de optimizari pentru a mentine stabilitatea. Daca nu gasiti EFT-uri potrivite, cautati din productie RDG sau vest (GF... sau AF...). Au macar acelasi tip de capsula. Rusii, pe lânga altfel de capsule, au si o alta dispunere a terminalelor. Dar gasiti si de la ei tipurile GT... (sau 1T...) care sunt suficient de mici ca sa nu prezinte probleme la montare. Link to comment
okean Posted March 4 Share Posted March 4 (edited) Cand cautati cu Gogu e bine sa dati SFT in loc de EFT, prefixul SFT este al transistorului originar produs de firma COSEM Franta de la care IPRS a cumparat licenta, deci pe scurt SFT307=EFT307, SFT321=EFT321...etc Pe Ebay sunt vanzatori din Bulgaria care vand tranzistori cu germanium, au produs si ei dupa COSEM ! ................................................................................................... Dupa Gogu & Radiomuseum : " SFT307 Similar Tubes Normally replaceable-slightly different: 2G138 ; OC45 ; ГТ2307 Other base and data slightly different: AF121 ; AF126 ; AF200 " Edited March 4 by okean Link to comment
misuraelectronic Posted March 4 Share Posted March 4 Eft322 si Eft373v am eu pe stoc ... Link to comment
Recommended Posts