Guest WOLFDAN Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 am si eu o problema cu cu acest tip de televizor si anume:se vede neclar pe verticala ,atit in partea stinga cit si cea dreapta spre margini pe o latime cam de 10 cm .are si momente cind isi revine treptat la normal si la fel se si defocalizeaza (treptat nu brusc) .aceasta defocalizare se produce cam la intervale de 3-5-10 minute. precizez ca restul ecranului se vede normal fara defocalizare .---CARE CREDETI CA AR PUTEA FI CAUZA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorin Schiriac Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 soclul de pe tub,eclatorul cu probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 SI CUM AS PUTEA REZOLVA ACEASTA PROBLEMA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Pur si simplu schimbi soclul.Il dezlipesti cu o pompa de fludor deconectezi firul de la focalizare ,il legi la soclul cel nou apoi lipesti soclul pe placa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 soclul trebuie sa fie original ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 original ,neoriginal conteaza sa fie nou ca sa nu aiba depuneri pe enclatorul de la focalizare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 mai am o problema legata de acest televizor si anume :1 data sau de 2 ori pe zi (mai mult sau mai putin) televizorul are un fel de tacanit ca un fel de comutator (o singura data) si atunci cind se aude acest tacanit se produce si o flambare a ecranului (ca si cum se stinge) cam 1 sutime de secunda ( ca o clipire din ochi) parca isi face un fel de refresh ---ar putea fi legat tot de problema cu defocalizarea ? astept raspuns ---MULTUMESC ANTICIPAT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 posibil sa ai descarcari in zona transf de linii sau pe vreun traseu de inalta.Urmareste-l cu lumina stinsa sa vezi eventualele descarcari.intai incearca sa remediezi problema cu focalizarea.schimbi soclul si reglezi focalizarea . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 este ceva grav cu descarcarea adica e traful pe moarte sau ce ca nu inteleg ? cred ca e chiar imposibil sa urmaresc descarcarea avind in vedere ca se produce de 2 max 3 ori pe zi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorin Schiriac Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 mai am o problema legata de acest televizor si anume :1 data sau de 2 ori pe zi (mai mult sau mai putin) televizorul are un fel de tacanit ca un fel de comutator (o singura data) si atunci cind se aude acest tacanit se produce si o flambare a ecranului (ca si cum se stinge) cam 1 sutime de secunda ( ca o clipire din ochi) parca isi face un fel de refresh ---ar putea fi legat tot de problema cu defocalizarea ? astept raspuns ---MULTUMESC ANTICIPATacest televizor are din meniu ,demagnetizare automata si la anumite intervale de timp ,intra in functiune releul de demagnetizare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Deci nu iti face griji in aceasta privinta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 am sunat la 3 service-uri sony si mi-au spus ca pot fi mai multe cauze : soclul tk, tubul , sau traful ,le-am spus ca vreau sa cumpar soclul respectiv si m-au luat cu vrajeli ca nu stiu daca producatorul asigura ca piesa de schimb soclul tk ,ca e piesa integrata tubului si alte vrajeli.---eu am desfacut soclul de pe tub si am vazut 2 pini din tub care erau verzulii ---acum parca defocalizarea este putin mai pronuntata decit inainte pe verticala,se vede la ceas ,sigla etc. ---in centrul tubului se vede clar ,problema este numai pe verticala ,stinga si dreapta ---pe o latime de 10-15 cm dinspre margine spre centru --am si unele zgomote ca un tacanit cam 2-3 ori pe zi ---am inteles ca ar fi descarcari din cauza contactului imperfect dintre soclu si gitul tubului ---nu stiu ca sa mai cred -----DATI-MI SI MIE UN SFAT BUN DE URMAT CA SA STIU SA NU DAU BANII DEGEABA PE SLOTUL TK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 du-te la un magazin de electronice ca sigur gasesti.Nu trebuie sa schimbi tubul pt un amarat de soclu.Daca zici ca e verde sigur are depuneri si trebuie schimbat.Unii am vazut ca elimina enclatorul .Poti sa incerci de proba sa vezi cum face dar sa nu il lasi asa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WOLFDAN Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 soclul simplu original sony este 120 de ron iar cu tot cu placa (modulul) pe care vine este 210 ron ---ce spuneti de preturile astea ?????????????? dar omul cu care am vorbit de la service autorizat sony mi-a spus ca poate fi si tubul defect --cica a prins aer :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mircea626 Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 soclul simplu original sony este 120 de ron iar cu tot cu placa (modulul) pe care vine este 210 ron ---ce spuneti de preturile astea ?????????????? dar omul cu care am vorbit de la service autorizat sony mi-a spus ca poate fi si tubul defect --cica a prins aer :rolleyes:are el aer in loc de creier ,daca ti-a spus asa ceva.in legatura cu soclu,nu are cum sa coste atit,mergi la un servis in oras la tine si vb cu baietii ,te rezolva ieftin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.