valentonx Posted February 17 Share Posted February 17 Mi-a dat un vecin acest pistol care a fost uitat in ploaie si s-a defectat ! L-am desfacut si am observat ca piciorusul de la alimentarea unui circuit care banuiesc ca e un stabilizator de tensiune este ciontat ! Pe el am putut distinge un "c 3 " cred eu insa nu sunt sigur ! Daca cineva a mai reparat sau are idee ce piesa ar trebui sa fie acolo il rog sa ma ajute ! Multumesc Link to comment
vioreldascalu49 Posted February 17 Share Posted February 17 Este util acest forum invatam cuvinte noi CIONTAT ????? Link to comment
Tavi Posted February 17 Share Posted February 17 ciontat , defuzoare si infoaca Trei cuvinte noi , utile , invatate doar in ulltimele zile Catelul meu cand aude o melodie anume in defuzoare se infoaca rapid si uite asa intr-o zi si-a ciontat o gheara 1 Link to comment
valentonx Posted February 17 Author Share Posted February 17 Ciontat = taiat , retezat , intrerupt exact de la suprafata integratului ! Link to comment
misuraelectronic Posted February 17 Share Posted February 17 eu nu prea inteleg mare lucru din poza aia postata de tine , dar daca integratul original are 3+2 pini , atunci iti pot recomanda ceva ceva ... Link to comment
valentonx Posted February 17 Author Share Posted February 17 Era 3 + 2 pini ! Cu alimentarea pe pinul din dreapta ! Link to comment
misuraelectronic Posted February 17 Share Posted February 17 Care dreapta , mey ? Dreapta sus din poza , sau dreapta jos din poza ? Link to comment
valentonx Posted February 17 Author Share Posted February 17 (edited) Jos , am explicat ca pinul a fost efectiv distrus de coroziune ! Traseul e ala pe care apare r1... Desenat pe cablaj ! Edited February 17 by valentonx Link to comment
draku Posted February 17 Share Posted February 17 Daca nu era atat de mic, poate te incumetai la o microchirurgie cu dremelul, polizai un pic din capsula in dreptul pinului ca sa expui metalul, lipeai un fir si rezolvai problema pinului lipsa.... Dupa care constatai ca e si altceva defect, cum se intampla de obicei.... Link to comment
valentonx Posted February 17 Author Share Posted February 17 O sa incerc , insa are 2 mm tot integratul ! Tranzistorii sot 23 is mari pe langa asta ! Link to comment
misuraelectronic Posted February 19 Share Posted February 19 am ramas dator cu o promisiune facuta luni , asa ca ia si verifica datasheet-urile la fiecare din cele de mai jos si vezi care corespunde amplasarii tale din teren ... sorry , dar eu nu am timp ... 1-- RN5VD23AA-TL ... 2-- TPS3823-33D ... 3-- TC1054-3.0VCT713 ... 4-- BL8555 - 13 sau 23 sau 33 MQ / MRA ... inca nu stiu de ce , dar eu presimt ca sursa corecta ar fi de 3,3 v cc pe out ... totusi , tu nu te lua dupa parerea mea si verifica temeinic in datasheet-uri pina gasesti ce si cum ... Link to comment
Recommended Posts