Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP amplificator auto SONY


Recommended Posts

Buna ziua Am de ceva timp un amplificator SONY XM1002HX care a avut finalii din convertor arsi .Indiferent ce am folosit in locul lor ,amplificatorul ori nu a mers deloc , ori a mers foarte putin si s-au defectat finalii convertor .In stadiul in care ma aflu acum nu stiu exact unde este problema , ori generatorul de impulsuri tl494 , ori finalii .Semnalul masurat la iesirea impulsorului este ciudat cel putin pentru mine (nu am conectat finalii cand am facut masuratoarea ) .Asa vi se pare si voua ??? Dati-mi o idee .[attachment=0]P1000013.jpg[/attachment]

Link to comment
Share on other sites

Am reparat multe statii auto la care se ardeau aleator finalii din sursa din cauza ca intrau spire in scurt cand se incalzea choperul sau de la trepidatii(am vazut scantei ,chiar la statii de firma precum magnat si unde choperul era mult subdimensionat.O chichineata de miez si sarma inghesuita vai de ea.Si nu va mai spun cum frigea :smt025 ).Am avut la reparat un SONY xplod cam ca al tau dar de putere mai mica.Am gasit un final ars.I-am dat afara pe amandoi si am pus IRFZ 44 in loc de 50n06 cu care era echipata sursa original..Se incalzeau iar sursa avea un randament scazut.(in loc de 28 de v aveam 22v iar in sarcina 12-15v pe ramura).Mentionez ca se comandau direct din tl494 fara preamplificare iar curentul de grila la irfz am observat ca era mai mare ca la 50n06(aveam cadere de tens 4.5v pe grila cu 50n06 si 3.2v cu irfz).Dupa ce am comandat tranz originali si i-am montat totul a fost ok.Ma gandesc ca si tu ai pus alti tranz decat cei originali si de asta poate iti face figuri.Pune o poza sa vd cum e inauntru.E cu smd-uri?K a mea era si si avea exact protectiile pe care le are ampliful tau.Incearca sa masori semnalul si cu tranz montati sa vd cum se comporta in sarcina.Bafta!Poti sa o alimentezi printr-un bec ca sa previi distrugerea mos-ilor.

Link to comment
Share on other sites

Acelasi tip pe care l-ai gasit si tu 50n06 cu ceva litere in fata . Semnalul este corect doar cu finalii pusi in circuit , am testat asta azi .Singura mea problema sunt finalii .O sa dau o comanda la Vitacom .Daca merg acei finali , mai am cateva statii defecte si cred ca o sa le rezolv .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines