Geowhisperx Posted January 29 Share Posted January 29 Salut, Am nevoie de o idee ( o schema electrica) pentru a opri alimentarea unei bobine de 24v și 4w, de un senzor de temperatura normal deschis. Bobina este alimentată printr-un presostat cu întrerupător. La acționarea întrerupătorului se energizeaza bobina. Daca presiunea ajunge punctul setat bobina va fi oprită de presostat. Daca intre timp senzorul de temperatura va detecta temperatura va trebui ca la închiderea circuitului sa oprească alimentarea bobinei. ( Am incercat cu relee la 24 v dar ceva cred că nu fac bine. ) Negativul este la carcasă. Mulțumesc Link to comment
roadrunner Posted January 29 Share Posted January 29 (edited) Acum 13 minute, Geowhisperx a spus: Daca intre timp senzorul de temperatura va detecta temperatura va trebui ca la închiderea circuitului sa oprească alimentarea bobinei. foloseste un releu intermediar cu care sa faci schimbarea de la niormal deschis al senzorului la normal inchis (inseriat cu circuitul bobinei) Cand senzorul de temperatura alimenteza releul intermediar, releul deschide circuitul bobinei. (evident folosesti contactul normal inchis al releului inseriat in circuitul bobinei) RR Edited January 29 by roadrunner Link to comment
Geowhisperx Posted January 29 Author Share Posted January 29 Acum 27 minute, roadrunner a spus: foloseste un releu intermediar cu care sa faci schimbarea de la niormal deschis al senzorului la normal inchis (inseriat cu circuitul bobinei) Cand senzorul de temperatura alimenteza releul intermediar, releul deschide circuitul bobinei. (evident folosesti contactul normal inchis al releului inseriat in circuitul bobinei) RR Am incercat și am făcut scântei . Îmi trebuie o schema. Link to comment
Geowhisperx Posted January 29 Author Share Posted January 29 Mulțumesc. Incerc mâine. Seara buna. Link to comment
Geowhisperx Posted January 30 Author Share Posted January 30 Acum 16 ore, roadrunner a spus: Mulțumesc, funcționează! Link to comment
Recommended Posts