Shutter Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Salut. Am de curand o problema pe care am constatat-o La boxa stanga Teufel LT-55, de la un moment dat(nici de la jumatate) difuzorul de bas face back track, parca asa se numeste, sau depaseste x.mas, nu mai stiu exact termenii. Problema este de ce difuzorul de la boxa stanga pocneste, iar cel din dreapta nu ? Precizez ca la boxa din dreapta mi se copsese circuitul si posibil bobina de inalte, si am inlocuit provizoriu vechiul filtru, cu unul de la boxele romanesti Jazz care le aveam de la o boxa ramasa. Mentionez ca nici la jumate pocneste cu amplificatorul Yamaha AX-900, iar cu cel Ax.550 imi permite pana la jumatate si nu pocneste, mai sus nu am incercat. Cu ax 900 am dat si la jumatate, sau chiar peste si nu pocnea, dar depinde de melodie. Cu muzica rap pocneste, cu disco nu face. Voi ce ziceti ? Astept sugestiile voastre. Multumesc ! Edited January 23 by Shutter Link to comment
CornelM Posted January 27 Share Posted January 27 Cu filtrul din boxa cea buna ati incercat? Link to comment
sesebe Posted January 27 Share Posted January 27 Informatiile sint incomplete. Pot fi si frecvente joase (foarte joase) venite de la sursa de semnal, pot fi si defectiuni mecanice in boxa, poate fi si difuzorul descentrat - defect. Ai spus ca ai facutt testul cu doua amplificatoare deci excludem amplificatorul. Canalele le-ai schimbat intre ele? Si la intrare si/sau la iesire? Pozitia potentiometrului de volum nu are nici o relevanta din punct de vedere a puterii de iesire. Potentiometrul doar seteaza cit de tare sa fie atenuat semnalul de intrare iar daca ai o sursa de semnal ce scoate 2V nu-i acelasi lucru ca o sursa de semnal ce scoate doar 150mV. Link to comment
Shambala Posted January 27 Share Posted January 27 Shutter - semnalul muzical nu este identic pe cele doua canale (L si R). Este foarte posibil - uzual chiar, ca un canal sa contina mult mai mult bas decat celalalt. Orice teste comparative intre canale (pt un aparat) se fac cu semnal mono. Sau macar se inverseaza semnalul pe fiecare canal - cum scria si Sesebe. Link to comment
sonic11 Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) Muta filtru din cea buna în asta și vezi rezultatele...asta era primul lucru care trebuia să-l faci. Dacă ai impresia ca poți pune asa la oha ce filtru găsești prin bătătură te înșeli. Funcție de filtru se modifica impedanta și alți parametri. Edited January 27 by sonic11 Link to comment
Recommended Posts