Ovidanie Posted January 17 Share Posted January 17 Ma documentez pentru un asemenea proiect, pentru un client trebuie sa construiesc un asemenea atenuator, clientul vrea doar atenuare. Nu voi folosi comutator mecanic, voi utilza releele reed ca cele din foto, clientul vrea sa foloseasca un kit Arduino pentru automatizare, inclusiv telecomanda. Ce intrebari as avea: 40db atenuare maxima ar fi suficient? La nivel mic sa merg in trepte de 2db apoi trepte de 3db? Aveti cunostinte de asemenea proiecte, care sa contina si ceva documentatie, nu doar poze? Puteti sa-mi dati link-uri? Link to comment
Guest Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Asta e haudiofil, e? Ii bagam intr-o carcasa etansa o retea de rezistente de calitate de statea pisica dreptzi. stepatten.pdf Acum 11 minute, Alic a spus: Dupa asta m-am ghidat eu candva. Te poti duce cu atenuarea spre 60dB. Depinde ce vrea mai exact. Daca tin minte am facut cam asa 2-4-6-8-10-12-14...etc Trafuri profesionale am avut cu 50dB maxim de atenuare cu trepte de 2dB. stepatten.pdf 393.12 kB · 0 descărcări Edited January 17 by Alic Link to comment
Ovidanie Posted January 17 Author Share Posted January 17 (edited) Acum 53 minute, Alic a spus: ...bagam intr-o carcasa etansa o retea de rezistente de calitate... Da, se poate si cu pacaleli de astea, pana afla clientii si apoi gata, nu mai vad banutii lor... Lumea asta a audiofililor, e atat de restransa incat imediat se afla totul...daca ai facut ceva bun, imediat se afla, stii, se lauda intre ei. Daca as da o teapa, adio incredere, adio bani. O singura data am fost escroc, am contrafacut niste tranzistori, dar s-a aflat...dupa 2 ani. Am dat vina pe furnizori, dar acel client, dintr-un obisnuit al atelierului meu, nu a mai venit pe la mine. NICIODATA. Multumesc pentru link, este util, m-a scutit de ceva munca. Edited January 17 by Ovidanie Link to comment
hixpp02 Posted January 17 Share Posted January 17 Eu l-am făcut pe aceasta: https://www.vaneijndhoven.net/jos/relaixedpassive/index.html Link to comment
Guest Posted January 17 Share Posted January 17 Daca e asa pretentios, poate comanda traful la firme de renume. 250 euro traful. Link to comment
silmicii Posted March 6 Share Posted March 6 Cu ce crezi ca va fi superior unui potentiometru chior cu motor sau fader motorizat de consola? https://www.artsound.gr/product/yamaha-v6226101-ls9-01v96-motorised-fader/?gQT=1 Link to comment
Ovidanie Posted March 7 Author Share Posted March 7 Pe banii clientului, eu nu am păreri. Potențiometre are, acum vrea transformatoare. M-am apucat deja să bobinez, primul obstacol este carcasa facută la imprimanta 3D, are rugozitate prea mare, agață sârma de 0,7. Link to comment
Shambala Posted March 7 Share Posted March 7 Ori o slefuiesti usor, ori o vopsesti - mai bine ambele solutii, ori lipesti [frumos] banda izolatoare prin interior. Am folosit toate aceste metode. Link to comment
Ovidanie Posted March 7 Author Share Posted March 7 Oare termic, nu reusesc sa o "finisez?" Link to comment
Shambala Posted March 7 Share Posted March 7 Nu stiu, depinde de natura materialului. Nu am lucrat cu imprimante 3D si nu cunosc multe detalii despre materialele folosite. Am vazut prin filme ca ar exista materiale care se autofiniseaza la caldura, o singura data. Eu am fost nevoit sa folosesc orice carcase de bobine am gasit, noi sau sh, fara sa am date tehnice despre ele. Am testat doar [uneori] daca se inmoaie la 65-70 grd. Ca sa nu ajunga asa: sau asa: Scz de off-topic, o sa sterg postul in cateva ore. Link to comment
Recommended Posts