Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 surse in acelasi PC?


Guest norisss

Recommended Posts

Guest norisss

Vreau sa montez in acelasi PC 2 surse.Una (mai slaba) sa alimenteze vreo 5-6 hdd-uri, o unitate optica si vreo 4 ventilatoare, iar cealalata sa alimenteze placa de baza, video si CPU(implicit).Am vb. cu cateva persoane care mi-au spus ca apare o diferenta de potential pe masa, si ca nu ma sfatuiesc sa fac asa ceva.Pe de alta parte am dat de un tip care face exact treaba asta si care mi-a spus sa leg masa de la o sursa cu masa de la cealalta(negru), verde cu verde de pe mufa ATX(20 sau 24 de pini), si totul va fi ok.Sursele pe care vreau sa le pun la comun au wataj diferit, iar una din ele chiar nu da 3 volti(asa e construita...luata de pe un HP care nu folosea 3 volti).Voi ce parere aveti?Daca se poate sa dati explicatii in termeni cat mai umanisti, nu sunt de niciun fel electronist.multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply
Guest norisss

am una de 550 wati Fortron, dar se pare ca la un OC agresiv nu mai duce.Mi-ar trebui una de 1 KW ca sa merg la sigur, dar e cam scumpa, asa ca m-am gandit sa fac artificiul asta.Sa inteleg ca tipul care a facut ce am zis eu risca ceva?

Link to comment
Share on other sites

ce pc ai man,sa ai nevoie de 1k :rolleyes: ?ai masurat tensiunile pe iesirea sursei sa zici ca nu duce la oc?cea mai mare parte a puterii consumate de un pc se transfora in caldura(ca in altceva nu are in ce,pc-u nu are nici o iesire de putere)in alta ordine de idei,un hdd consuma sub 10w,nu faci mare economie daca le pui pe alta sursada,merge sa pui 2 surse,dar in configuratii de tipul una pt optice/hdd si una pt mb si videolegi firele negre de la cele 2 surse intre ele(iei molex-urile de la sursa pt mb si atx-ul de la sursa pt hdd),firul verde de la sursa pt hdd il legi la cealalta sursa si cam atat

Link to comment
Share on other sites

Guest norisss

in concluzie leg masele de la ambele si verdele la fel?negru de la molexuri si verdele de la mufele ATX.am inteles corect?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines