Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa pc , nu porneste


danijblbass
 Share

Recommended Posts

salut! am o sursa de 350 W ( LPM2-20 powerlink 350W, si poze aici nuami ca a mea e de 350 : http://www.recycledgoods.com/item/25086.aspx ) , care ii leg un fir verde si unul negru, si care atunci cand o bag in priza porneste coolerul 1 secunda si se opreste . cu aparatul de masura la borne galben si negru cand bag in priza imi apare ~2 v timp de 1 sec si pe urma 0 .

 

ce crede-ti ca se intampla ? sursa functioneaza nu ? dar nu fac eu ce trebuie . deocamdata nu dau de nici un consumator sa-l leg la sursa , poate o intra in protectie ca nu are consumator.. nu ? voi ce pareri aveti ?

:smt039

Link to comment
Share on other sites

am pus in serie doua becuri de instalatie pe un negru si un galben , si nimic ..nu se aprinde ..se invarte coolerul jumatate de secunda si se opreste ... :smt010 :smt011 nu stiu ce sa-i fac.. :smt011 am mai gasit in niste forumuri cineva care lua negru cu fiecare pin . dar mi se pare cam aiurea ideea si nu as vrea sa "pierd " sursa detot ..

Link to comment
Share on other sites

nu merge ... :smt011 ai vazut cum arata sursa ? ma gandesc ca poate trebuie sa conectez si monitorul ( si nici nu cred ca pot gasi in seara asta vre-un cablu sa intre din sursa in monitor ...da nu are nimic monitorul daca nu e pusa sursa pe placa de baza ..eu stiu... :smt017

Link to comment
Share on other sites

posibil sa se fi dus ceva prin ea,daca nu porneste nici cu sarcina 10%(desi chinezariile astea pornesc fara sarcina)monitor nu trebuie,mufele de intrare si iesire 220v sunt puse in paralele o chinezarie,nu plange dupa ea,daca scotea 150w era bine(la 50w pe linia 12v deja masori 11v,iar la 100w 9v :rolleyes: )

Link to comment
Share on other sites

depinde ce becuri de "instalatie" ai pus.la majoritatea surselor oricum sunt ceva rezistente pe iesiri,nu retin daca pe toate dar pe 12 si 5 volti cam mjoritatea au.mai e si posibilitatea sa nu porneasca fara placa de baza.incearca sa pui ceva rezistente da watt-aj,ceva de 10 ohmi sa zicem pe fiecare ramura pozitiva.

Link to comment
Share on other sites

becurile de instalatie sunt de tip un pic mai vechi cele acre se inlocuiau .. nu stiu cati wati au , dar 2 becuri in sere puse la 14-15 V se aprind normal.eu am ajuns la 2 cauze posibile : ori nu merge fara placa de baza ori nu merge sursa = teapa :smt021 , desi am incredere de la cine am luat-o oricum mi s-a cam luat de ea acum. nu mai am chef de ea ...poate saptamana viitoare mai incerc ceva variante. poate reusesc sa-i inapoiez sursa userului de la care am luat-o si sa-mi dea altceva ...

Link to comment
Share on other sites

Salut , Si eu am o sursa cu aceeasi problema .Inainte a functionat . Ulterior a inceput sa dea rateuri , in sensul cand pornea cand nu pornea . Am schimbat condensatorii aia mari si degeaba . Daca nu e montata pe placa face cum s-a descris mai sus . Daca e montata porneste dar nu starteaza si calculatorul .Iar daca porneste si placa cand ti-e lumea mai draga se opreste , in sensul ca merge ventilatorul dar nu mai merg HDD si restul . Nici eu nu stiu ce sa-i mai fac . Am masurat-o si are tensiune pe toate firele exact cum trebuie .Alte idei ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines