catalin004 Posted January 9 Author Share Posted January 9 Aveti dreptate, ar trebui sa se comporte ca unul identic (parametrii, coduri, etc). Sigur a fost imperecheat cu unul identic ...o sa ii cer o poza cu el Stima Link to comment
catalin004 Posted February 11 Author Share Posted February 11 Revenim la dilema...de curand mi-a ajuns Carprog de la chinezoi, in fine a plecat din Franta, este functional, si interesant. Am citit PIN-ul la ECU de test (reparat), am vazut ca ii pot schimba VIN-ul, il schimba, l-am pus iarasi pe cel original si il rescrie. Din ce am mai citit HSFI 2.5 poate sa fie "clonat" cu HSFI2.1 , insa nu si invers, ca cica s-ar bloca la scriere.(inca nu mi-a ajuns Galetto si nici Kess/Ktag). De asemenea am vazut ca acest Carprog citeste continutul Eprom al ECU, iar la fiecare citire, schimba un bit, la randul 64, nu stiu de ce face acest lucru. Link to comment
catalin004 Posted March 5 Author Share Posted March 5 Citit flash cu Gallettoo, merge mai greu, mai da niste erori dar am reusit sa le citesc la ambele masini (pe masina merge mai bine sa il citesti). Am incercat si cu MPPS V21 insa nu vrea sa citeasca...acum mai ramane sa scriu in 2.5 (ecu test) pe cel cu 2.1 (ecu sa zicem cu probleme de inlocuit) Link to comment
catalin004 Posted March 28 Author Share Posted March 28 Scris cu Kess V2 (Flash-ul), sunt compatibile ca hardware. Am rescris si Eeprom-ul cu Carprog (pt modificarea VIN si Pin Immo). Ramane sa il testez in weekend, probabil necesita sterse erorile din el cu OP-COM. Multumesc in special colegului cristi_bv Link to comment
catalin004 Posted yesterday at 09:29 AM Author Share Posted yesterday at 09:29 AM Abia acum am reusit sa ma joc cu el pe masina dar se pare ca nu vrea, chiar daca am scris softul din ECU meu original imi da 2 erori pe care nu stiu ce sa le mai fac...posibil ca ECU reparat sa fie cu probleme... P1615 - Wrong Vehicle ID from Body Control Module (00) - Present P1616 - Wrong Vehicle ID from Instrument Control Module (00) - Present Link to comment
cristi_bv Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Trebuie sa resetezi si apoi sa programezi BCM si IPC.Atat resetarea,cat si programarea le fa i cu codul pin al masinii Link to comment
catalin004 Posted 9 hours ago Author Share Posted 9 hours ago (edited) Ok...IPC-ul nu l-am facut, ma mai joc in weekend. Multumesc Totusi daca am scris flash-ul din celalalt ecu, nu trebuia sa "memoreze" aceleasi date pentru BCM si ICP? Edited 9 hours ago by catalin004 Link to comment
Recommended Posts