Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

A-350 Electronica Industriala, probleme preamp


Mouser
 Share

Recommended Posts

Salut am si eu un amp A-350 si am probleme la un canal de la preamplificator/corector,semnalul ajunge f mic in final(in jur de 10-20 % din cat ar trebui sa fie). In primul rand m-am gandit sa schimb condensatoarele polarizate care sunt pe semnal dar vreau o sugestie ceva daca este ok sau ar trebui sa fac altcevaPs: am vazut ca mai sunt 2-3 topics despre amplificatorul acesta asta dar nu s-a mai activat pe ele din 05-06multumesc

Link to comment
Share on other sites

alea nepolarizate nu neaparat dar nu este exclus sa se defecteze si ele, verifica si rezistentele ca de obicei se fisureaza la capete si se intrerup.Daca te apuci sa schimbi electroliticii sa-i schimbi si pe cei din etajele finale,nu numai din pref, ca sa nu mai ai probleme.Apoi vezi si potentiometrele in ce stare sunt si eventual selectorul ala care comuta intrarile.

Link to comment
Share on other sites

poate fi orice, de la conzi polarizati uscati, condensatoare placheta romanesti care creau multe probleme( de multe ori i-am gasit in scurt), lipituri, tranzistori defecti,etcverifica polarizari, tensiuni pe componente activeideal ar fi sa-i dai in gura de de la un generator 1000Hz de cati mV ai nevoie in etajul respectiv si vezi cum se comportapoti face comparatie intre cele doua amplificatoare daca zici ca unul merge binee vremea sa dai cu sapasucces!

Link to comment
Share on other sites

ms de informari....totusi piesele din etajele finale prefer sa le las asa ca nu am probleme cu ele si stiti cum e treaba cat mere nu e mai bine sa nu intervii :yawinkle: pt ca este un selector intre pre si final care schimba canalele intre ele inainte de a intra in final(ca sa vedeti de unde miam dat seama cai de la pre :smt003 ).... o sa ma apuc saptamana viitoare de el.. sper sa am rezultate :smt003 multam frumos :partyman:

Link to comment
Share on other sites

Cum ti s-a mai spus, schimba cond electrolitici de pe calea de semnal si verifica rezistentele de pe alimentarile preurilor, pot avea picioare dezlipite, la fel si comutatorul de putere, ca si cel de inversare canale, pe urma ne mai spui ce se intimpla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines