Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Donatii - schimburi


Guest
 Share

Recommended Posts

Fiecare dintre noi avem tot felul de troace, fiare, gulgulitze - hi, care ne prisosesc si ne incurca prinshack. Propun ca fiecare sa posteze aici lucrurile de care se poate dispensa prin donatii sauschimburi. Daca sunteti de acord, ar fi bine ca toate discutiile sa aiba loc pe privat si sa ne editamposturile pe masura ce schimburile-donatiile se rezolva.73!

Link to comment
Share on other sites

Topicul asta merita sa fie lipicios. Cu singura conditie, sa nu se puna problema de bani (cu exceptia transportului, fireste). Orice incercare de vanzare va fi stearsa (e mai simplu decat sa le mut la vanzari). Raman donatiile si schimburile. Pe cat posibil radioamatoricesti.Ideea cu editarea mesajelor este foarte buna, sa nu incarcam forumul inutil. In momentul incheierii tranzactiei dati de stire si sterg eu (fara suparare) toate posturile adiacente.Off topic: ...gulgulitze... :smt003 de unde ai gasit expresia asta?73!

Link to comment
Share on other sites

Daca ati avea vreun receptor mai bunicel in 3,5M v-asi fi recunoscator.As prefera un EKD 500 sau ceva cat de cat.Dau si eu ceva la schimb.Eventual niste piese de televizoareSunt radioamator receptor si l-as vrea pentru timpul meu liber(daca mai este)Multam anticipat

Link to comment
Share on other sites

Donez 6 filtre EMF200 si condensatorii de acord de pe terminale, singura conditie sa primesc poze cu receptorul realizat in care au fost folositi.

Daca ati avea vreun receptor mai bunicel in 3,5M v-asi fi recunoscator.As prefera un EKD 500 sau ceva cat de cat.Dau si eu ceva la schimb.Eventual niste piese de televizoare

EKD300 s-au vandut ca painea calda, EKD500 sunt mult mai rare.Mai bine cauta un R250 daca ai spatiu sa-l instalezi sau un R311 , R326.
Link to comment
Share on other sites

O carte cu acelasi titlu, "GENERATOARE DE IMPULSURI SI DE TENSIUNE LINIAR VARIABILA", dar fara subtitlul "Receptoare de televiziune", sub semnatura dr.ing.GH.I.MITROFAN a aparut in 1980 la EDITURA TEHNICA, in seria ELECTRONICA APLICATA. Are 444 pagini. Personal o consider una din cele mai bune lucrari de tehnica impulsurilor aparuta la noi.

Link to comment
Share on other sites

Editia de mai sus a aparut in 1968, pare-mi-se, si cred ca contine scheme cu tuburi pe care le caut.Daca si cea din 1980 mai are scheme cu tuburi atunci e buna.Daca cineva o are si poate sa scaneze din ea, il rog sa ma contacteze.

Link to comment
Share on other sites

...Daca si cea din 1980 mai are scheme cu tuburi atunci e buna...

Cartea din 1980 nu are nimic cu tuburi, ci doar cu tranzistoare si circuite integrate. Referitor la tuburi, am in biblioteca personala o carte foarte buna, dar e in limba rusa, (SPRAVOCINIK RADIOINJENERA), un indrumar pentru ingineri electronisti (scheme, proiectare). A aparut in 1961 si este traducerea in rusa a lucrarii ELECTRONIC DESIGNER'S HANDBOOK - Autori Robert Landee, Donovan Davis si Albert Albrecht, aparuta in SUA in 1957.
Link to comment
Share on other sites

cartea exista..Generatoare de tensiune liniar variabila - Gh. Mitrofan, dar avind multe pagini...

daca va intereseaza ceva anume va pot ajuta...

Cu stima, IMI - yo2ltf

Link to comment
Share on other sites

Sunt foarte multe carti valoroase, care ar merita scanate...poate o sa ma apuc de treaba asta,cu copiii de la mine de la club...Sa vad daca o sa am spatiu suficient la mine pe site sa le postez...

Cu salutari , IMI

Link to comment
Share on other sites

Marea majoritate a prietenilor sau colegilor mei sau au emigrat sau au abandonat "bricolajul". Si mi-au dat multe piese. Integrate (ana)logice, ca 741, 324, 3900, din seriile TTL, (A)LS, (M)porti, numaratoare, mono/bistabili, MC-uri, CD-uri, din familia Z80, memorii 27Cxx(x)...Da, stiu, ca unele sunt depasite in epoca microcontrolerlor... Nu mai zic de AAF-uri, (TCA150, MBA 810, 381, 387) demodulatoare (TAA 661, si TBA 120) decodoare stereo (BM758)...Sa nu uit de carti, sau culegeri de scheme..Asa ca cel care ravneste la ceva anume sa imi scrie pe personala. Poate mai am ceva cu care sa il fac sa isi implinesca visul. Eu la vremea mea nu am putut...Daca imi spune prin mail ce vrea sa faca si imi trimite o schema sau link, eu i le voi da GRATUIT. Sau conform jargonului actual [email protected] Pt nebucuresteni, daca se mai aduna multe kg il voi pune sa platesca doar transportul postal.Ultimele colete m-au costat prea mult. E drept ca erau bine impanate.Ideea e sa cereti in cantitate rezonabila. Stiu bine ca un frecventmetru cu 7 cifre facut cu TTL-uri sau CMOSi are nevoie de 7 decodoare+n divizoare. Si e posibil si probabil sa ardeti din greseala, ca mine..Asa ca va voi trimite n+m decodoare, divizoare etc..Dar daca mi se mai spune ca are nevoie de 21, asta inseamna productie de serie. Si cum din asa ceva se scot $$$, nu va primi decat trecerea pe lista neagra.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pentru d2134 :

 

Imi cer scuze pentru intarzierea cu raspunsul....

M-am uitat in biblioteca si am asa :

"GENERATOARE DE IMPULSURI SI DE T.L.V." - GH. I. Mitrofan - Electronica Aplicata

Ed. TEHNICA - Bucuresti 1980.

coperta mov...

 

Aceasta are in cuprins:

-Disp. electronice in regim de comutatie

-Circuite basculante bistabile

-Circuite trigger Schmitt

-Circuite basculante monostabile

-Circuite basculante astabile

-Generatoare de impulsuri cu durate mari

-Generatoare de impulsuri cu durate mici

-Generatoare de TLV

-Generatoare de functii

-Scheme practice de generatoare de impulsuri si de TLV

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines