Wendy31 Posted December 16, 2024 Share Posted December 16, 2024 Am construit primul meu MPCNC folosind o placă Ramps 1.4 cu un driver A4988. Folosesc o sursă de alimentare de 12V 6A și am reușit să fac ca mașina să se miște și să revină automat la poziția corectă de acasă din stânga față. Problema mea este că motoarele pas cu pas au o înălțime/zgomot foarte mare, observat în mare parte atunci când mașina este în repaus și motorul este în așteptare, iar driverul de motor pare să se încălzească neobișnuit (aproape prea fierbinte pentru a fi la atingere). Pentru referință, Ryan oferă motoare pas cu pas în kit-ul său (https://www.oyostepper.com/), care sunt evaluate la 2A. Pentru a găsi Vref-ul șoferului am folosit formula Vref = 2A * 8 * 0.068= 1.08V. Așa este configurat unitatea mea. Știe cineva de ce motorul scoate acest zgomot și de ce se încinge atât de mult unitatea? Link to comment
Bandi Szasz Posted December 18, 2024 Share Posted December 18, 2024 A4988 este cel mai ieftin si cel mai prost driver dintre toate, zgomotul in functionare este ceva tipic pentru acest driver, pentru actionare mai lina schimba A4988 cu TMC2208 (V3). Incalzirea este ceva normal mai ales la 2A, TMC2208 are radiator ceva mai maricel si sta putin mai bine insa 2A pare mult. Eu la CNC-ul meu ( pe surub trapezoidal ) am Nema17 60mm alimentate la 1A si au suficienta putere, incearca sa scazi si tu spre 1A si fa teste sa vezi daca masina se misca ok, cu cat reusesti sa scazi curentul de lucru cu atat mai bine pentru ca 2A este prea mult si chiar la limita pentru aceste drivere mici, daca ai nevoie de 2A atunci mai bine treci pe TB6600. Link to comment
Recommended Posts