Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fenomen de suprapunere inexplicabil

Spitfire

Recommended Posts

Iata o ciudatenie aproape...paranormala: indiferent de sursa de semnal as folosi, PC-uri(2 la numar) sau smartphone-uri(2 la numar), canalul stanga(L) se aude doar in stanga, asa cum e si normal, insa canalul dreapta(R) se aude si in casca din stanga, mai slab (cam la jumatate), dar se aude!!! Invers, nu!

Castile(4 la numar) nu au nici cea mai mica problema, testate cu un generator de functii, nu prezinta nimic anormal, suntconectate direct la PC sau smartphone, fara niciun alt cablu, deci...inexplicabil!

Mai jos un exemplu de testare:

https://www.audiocheck.net/audiotests_stereo.php

If your left speaker plays right, it's wrong! Swap your speakers - or better, your speaker connections - and you're done.

Ati mai intalnit asa ceva?!

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Spitfire

4

• Stefan

2

• Dxxx

1

• antonvasileeee

1

Top Posters In This Topic

La ce sunt conectate sursele de semnal ?

Cine le amplifica?  sau sunt conduse direct de surse ?!!

Castile evident !!!

Edited by antonvasileeee

Urechea raspunde logaritmic... ce ti se pare tie a fi "mai slab (cam la jumatate)" este foarte probabil sa insemne in tensiune 1:100 sau 1:1000 = banuiesc ca este vorba de o rezistenta parazita fie pe un contact, fie pe un fir, fie pe potentiometru daca exista potentiometru de volum - si in functie de dispunerea ei se poate lesne explica asimetria stanga/dreapta.

Daca este cum spun eu, auditia stereo nu va fi influentata de ceva sub 1% din amplitudinea utila... deci casca va parea aparent buna.

Ce pot sa-ti garantez este ca nu ai fenomen extraterestru sau paranormal, doar ca nu ai investigat complet - fum fara foc este improbabil.

@Dxxx Corect, insa ambele perechi de casti sunt 100% ok, masurate cu ohmetrul nu prezinta nimic anormal, altminteri fenomenul ar fi reciproc, si in casca dreapta s-ar auzi ceva din stanga, insa nu e cazul...doar invers e valabil!Poate incearca cineva link-ul acela de mai sus...

Acum 15 minute, Spitfire a spus:

Poate incearca cineva link-ul acela de mai sus...

L-am încerca dar ce să încerc la el? 

Am căștile prin btuetooth deoarece telefonul actual nu mai are jack 3,5mm. Când dau pe LEFT se aude tare in casca din stânga și încet în casca din dreapta și când dau RIGHT se aude tare in dreapta și încet în stânga.

Mă duc să pun botul...aaa.votlul și după caut un alt device cu jack pentru căști cu fir. Dacă e ceva ciudat o sa pun osciloscopul pe ieșiri dar sunt convins că nu e nimic paranormal si că mai mult că sigur tine de implementare hardware / software. De unde știu ce redă site-ul respectiv? Mai util era un fișier pe care să-l pot analiza.

Din pacate, si din placa de sunet a PC-ului, meniul de testare, face la fel...am pus osciloscopul, nimic pe stanga cu balansul la dreapta total, 50% din semnal 0.32Vvv(volum 80%)pe dreapta, cu balansul pe stanga total...

Incearca un fisier waw local, incearca si pe blue tooth, e posibil sa fie probleme cu mufele sa nu calce corect pe lamele din mufa mama.

Am incercat cu deviceurile mele, fenomenul nu a aparut in nici o configuratie.

Poate sunt eu surd dar nu se aude absolut nimic în casca dreaptă când dau pe butonul LEFT și nici invers, nu umblu la balans sau altceva. Am teste atât pe fostul telefon, care are jack pentru căști, cât și pe un laptop.

Pe bluetooth am spus mai sus cum se aude și nu cred că are rost să mai incerc pe alte dispozitive.