Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce spuneti de ampul asta ?


Guest Alex F
 Share

Recommended Posts

Lampile chinezesti nu sunt proaste . Amplificatorul e o copie dupa celebrul Dynaco ST70 ( depinde cat de reusita ) , finale EL34 si preamplificator-defazor 6F2 ( ECF82 ). Se mai gaseste sub numele de Dynavox VR70 http://www.extrem-audio.de/product_info ... cts_id=264 , aici e mai ieftin ca la Conrad. Din cate am citit pe forumuri, chiar daca e chinezesc , nu e un ciuruc :smt005 , eu zic ca merita banii.

Link to comment
Share on other sites

Asa cum zice si Depanatoru` e copie dupa Dynavox VR70. Eu am avut unul de la Dynavox pe care l-am modificat. Adica am scos 6F2 din schema si am pus ECC83, i-am scos reactia negativa globala, i-am umblat un pic pe la traseele de masa ca avea un usor brum, schimbat ceva conzi cam chinezarii, refacut bias-ul ca era in balarii( pus niste semireglabili multitura ca cei originali sareau in valori de te apuca damblaua) si am folosit un preu separat SRPP cu 6N1P. chiar imi pare rau, intr-un fel, ca l-am dat. Cred ca e cea mai ieftina varianta de amplificator gata facut si decent. Deci trafurile de iesire un pic cam mici dar bine facute, cablaj frumos proiectat si de calitate, lipituri frumoase, traful de alimentare suficient dimensionat, sarmele foarte ordonat aranjate. Chiar a fost comparat cu cateva amplificatoare de fite si pot spune ca s-a luat binisor la tranta cu ele. Din ce imi aduc aminte avea filamentele in CA si anodica redresata si filtrata cu un singur filtru CRC, nu mai stiu exact. Din auzite cica e copie dupa o schema celebra dar nu-mi cereti amanunte ca nu mai stiu despre ce schema e vorba. Cat despre lampi EL34B cu care e echipat sunt foarte bune, asa se spune, si scot ceva mai mult decat EL34A (tot China) sau EL34 europene. 6F2 e o dubla trioda "inventie" chinezeasca cam proasta. Mie dupa cateva ore de functionare mi s-a bulit una din ele. Oricum cele doua le mai am si le donez cui are nevoie de ele( descopera respectivul care functioneaza). In concluzie un amplificator de nota 8 tinand cont de raportul pret-performanta. Foarte bun pentru cineva care vrea sa intre in lumea tuburilor.

Link to comment
Share on other sites

Bogdan69, am si eu o intrebare: de ce i-ai scos reactia negativa? Te intreb pentru ca am reconstruit si eu un amplif cu 6P3, construit artizanal prin anii 70. Cand i-am ridicat schema am constatat ca nu are reactie negativa. Mi s-a parut ciudat, dar l-am lasat asa dupa ce am aflat ca a mers fain. Si acum merge fain, asa ca l-am lasat tot fara reactie negativa (ma rog, nici nu am mai avut timp de el).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines