newb03 Posted October 13, 2024 Share Posted October 13, 2024 (edited) Salut, aveți idee de un spray cu vaselina siliconica stabila la variații de temperatura? Vreau sa aplic pe partea mecanica la o încuietoare de mașină, deci îmi trebuie ceva care sa nu înghețe iarna și sa nu se topească vara. As dori sub forma de spray pentru ca încuietoarea e capsulata, nu se poate desface. Am luat o vaselina Siliconica de la liquimoly la tub, dar este foarte densa/sticky, mai mult rău face decat bine. Înclin spre vaselina Siliconica deoarece nu ataca plasticul, încuietoarea având multe elemente de plastic/teflon, ceva pe litiu ii poate dauna în timp din cate am citit. Edited October 13, 2024 by newb03 Link to comment
daniels Posted October 13, 2024 Share Posted October 13, 2024 Gasesti la magazinele pt pescui sau arme. Link to comment
edu Posted October 13, 2024 Share Posted October 13, 2024 PTFE Dry nu ar merge? https://www.pro-detailing.ro/spray-vaselina-motip-ptfe-dry-500ml.html Titlul pe site contine vaselina dar in descriere spune ca nu contine ulei/grasimi. Link to comment
newb03 Posted October 13, 2024 Author Share Posted October 13, 2024 Mulțumesc, nici nu m-am gândit la Ptfe, probabil ar merge dacă nu e sticky, vad ca e compatibil și cu plasticele. Link to comment
Vasile5 Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 (edited) Eu, încuietoarea de la mașină am curățat-o prin submersie în benzină și apoi am uns-o cu vaselină siliconică la spray. Credeam că am rezolvat definitiv, însă a funcționat o lună apoi a început să se blocheze din nou (cred că s-a evaporat solventul din vaselină și aceasta a devenit prea densă - lipicioasă). Am uns apoi cu ulei de mecanisme și nu s-a mai blocat. Inițial n-am vrut să folosesc ulei de teamă să nu curgă, dar ulterior am folosit și a fost bine. Edited November 6, 2024 by Vasile5 Link to comment
manolo Posted November 7, 2024 Share Posted November 7, 2024 Incercati si un spray cu grafit. Link to comment
Recommended Posts