Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare spray vaselina Siliconica - ungere mecanism încuietoare

newb03

Recommended Posts

Salut, aveți idee de un spray cu vaselina siliconica stabila la variații de temperatura? 

Vreau sa aplic pe partea mecanica la o încuietoare de mașină, deci îmi trebuie ceva care sa nu înghețe iarna și sa nu se topească vara. 

As dori sub forma de spray pentru ca încuietoarea e capsulata, nu se poate desface. 

Am luat o vaselina Siliconica de la liquimoly la tub, dar este foarte densa/sticky, mai mult rău face decat bine. 

Înclin spre vaselina Siliconica deoarece nu ataca plasticul, încuietoarea având multe elemente de plastic/teflon, ceva pe litiu ii poate dauna în timp din cate am citit. 

Edited by newb03
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• newb03

2

• daniels

1

• edu

1

• Vasile5

1

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Eu, încuietoarea de la mașină am curățat-o prin submersie în benzină și apoi am uns-o cu vaselină siliconică la spray. Credeam că am rezolvat definitiv,  însă a funcționat o lună apoi a început să se blocheze din nou (cred că s-a evaporat solventul din vaselină și aceasta a devenit prea densă - lipicioasă). Am uns apoi cu ulei de mecanisme și nu s-a mai blocat.

Inițial n-am vrut să folosesc ulei de teamă să nu curgă, dar ulterior am folosit și a fost bine.

Edited by Vasile5