Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

NIPPON


 Share

Recommended Posts

Dupa cum am spus acolo eu am dat retur la trei bucati ,toate cu acel simptom:cautare continua pe cele trei benzi,imediat la aproximativ 1 min. de la pornire.Eu am schimbat si memorie,tastatura decuplata etc.(in final am ramas cu ideea ca 99% este VCT-ul;nu am avut de proba asa ca...).Oricum pretul lui e la undeva intre 120-150 lei asa ca te lasi pagubas.Pina acum am auzit foarte multi depanatori vorbind de acest defect,in concluzie e un defect destul de des intilnit pe acest sasiu (ori este IC-ul defect ori poate fi incadrat in categoria ''tips & tricks'' ).Cineva care s-a mai intilnit cu asa ceva ar trebui sa posteze(asta daca nu vrea sa tina doar pt. el rezolvarea acestui defect ).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 years later...

Are cineva o schema de sursa la acest model ?Are IC-44608 P 40 si mos K 3115 .Ca sa scot din circuit optocuplorul ce trebuie sa pun in locul diodei lui -pana la depanarea sursei ?(o rezistenta, o dioda...) Astfel incat sa elimin celelalte iesiri din secundarul chopperului .-care alimenteaza si regleaza si optocuplorul .

Link to comment
Share on other sites

Schema o puteti descarca de aici:

http://elektrotanya.com/china_chassis_m ... nload.html

Partea dinspre sursa a optocuplorului este pe post de "rezistenta" variabila, comandata de ledul din optocuplor. Deci puteti incerca sa simulati existenta optocuplorului cu un semiregrabil in partea de primar a sursei, de ce valoare nu se stie...In orice caz nu este recomandata simularea optocuplorului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines