Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare suspensii difuzoare

ex.escu

Recommended Posts

Buna seara,

Ma intereseaza daca a incercat cineva sa restabileasaca elasticitatea la suspensii difuzoare in doua cazuri :

1.Suspensie din material textil siliconat.

2.Suspensie din material textil cauciucat - similara cu cea de la difuzoarele romanesti de 8va (cele verzi).

Sunt cateva sugestii pe net , dar nu sunt convingatoae.

Multumesc.

Cele verzi romanesti sunt ireparabile dar se gasesc la chinezi fix cotele acelea.

pentru cele de medii din boxele romanesti nu se găsește și or ce am încercat nu a dat rezultate.

În ptreuna cu un bun amic lucram la doua matrite pentru aceste difuzoare.

Intenția este sa refacem rilele din pânză.

• 8 months later...

Salut

Mă interesează și pe mine acest subiect.

A_ti rezolvat,făcut ceva cu aceste suspensii?

Salut.

Da, rezultatele sunt bune iar matrita este ce trebuie. 

Asta e versiunea de 8w 

1746818395208177391236452881838.jpg

Este recondiționat, rila este producție proprie.

Sunt din panza?

Mă ajutați și pe mine cu niste suspensii?

Am niste difuzoare românești că cele din poza cu suspensiile coapte.

Mulțumesc.

Solutie pt reconditionat/imbunatatit membrane , suspensii hartie , panza ...Visaton LTS 50 ....din pacate in Ro stocurile sunt 0.....pretul era in jur de 100 lei....

"" 

Solutie difuzoare audio Visaton LTS 50 – Lichid de acoperire pentru conuri de difuzoare si reconditionare membrana difuzor

Utilizat pentru a spori amortizarea internă, reducerea oscilaţiilor parţiale şi liniarizarea răspunsului în frecvenţă. Previne îmbătrânirea membranei conului.
Se potriveşte în special la difuzoarele cu con din hârtie. Se aplică umed, maxim 2 straturi pe faţa exterioară a conului şi se lasă să se întărească la aer""

Edited by Усилитель
Acum 6 ore, Nelutu velciu 20021973 a spus:

Sunt din panza?

Mă ajutați și pe mine cu niste suspensii?

Am niste difuzoare românești că cele din poza cu suspensiile coapte.

Mulțumesc.

Da va pot ajuta.

Contactați-mă in privat.

Difuzoarele românești cu suspensia întărită sunt irecuperabile, aceasta se rascoce și devine casanta și sfaramicioasa.

Singura soluție este înlocuirea.

Salut dragi forumisti. Ca sa nu mai deschid alt topic, sunt si eu interesat de doua suspensii de spuma pentru doua difuzoare de 15" cu dimensiunea interioara de 31 cm. si cea exterioara de 36.5 maxim 37 cm. Nu sunt interesat de  suspensii tip acordeon ca la difuzoarele de lautarie, vreau suspensie normala pentru difuzoarele de casa. Daca are cineva informatii despre vre-un magazin din tara sau persoana fizica care are  asa ceva  astept recomandari. Pe net nu prea gasesc asa mari, si unde am gasit au dimensiunile mai mici sau mai mari, depinde de tipul difuzorului. Daca cineva vrea dimensiunile exacte care imi trebuie  acestea sunt. 

https://imgur.com/ydwvOBr

Edited by Shutter
Acum 1 oră, Shutter a spus:

Salut dragi forumisti. Ca sa nu mai deschid alt topic, sunt si eu interesat de doua suspensii de spuma pentru doua difuzoare de 15" cu dimensiunea interioara de 31 cm. si cea exterioara de 36.5 maxim 37 cm. Nu sunt interesat de  suspensii tip acordeon ca la difuzoarele de lautarie, vreau suspensie normala pentru difuzoarele de casa. Daca are cineva informatii despre vre-un magazin din tara sau persoana fizica care are  asa ceva  astept recomandari. Pe net nu prea gasesc asa mari, si unde am gasit au dimensiunile mai mici sau mai mari, depinde de tipul difuzorului. Daca cineva vrea dimensiunile exacte care imi trebuie  acestea sunt. 

https://imgur.com/ydwvOBr

Au cei de la SAL...cauta suspensie sal 15

Acum 21 ore, sonic11 a spus:

Site-uri fantoma unde nici nu mai exista in  stoc n-ai vazut. Am gasit alt magazin din Arad la care am facut comanda azi. Sper sa se nimereasca, si sunt si mai ieftine ca la astia, care mai toti le comanda din china. Daca nu sunt bune astea,  trebuie sa fac comanda la originale dar gasesc numai pe ebay si amazon din Statele Unite si costa transportul mai mult decat costa ele. In final ele costa vre-o 30 de euro setul, si transportul 45 pe ebay, iar amazonul nu fac livrari in Romania imi apare.

Edited by Shutter
Acum 3 ore, Shutter a spus:

Site-uri fantoma unde nici nu mai exista in  stoc n-ai vazut. Am gasit alt magazin din Arad la care am facut comanda azi. Sper sa se nimereasca, si sunt si mai ieftine ca la astia, care mai toti le comanda din china. Daca nu sunt bune astea,  trebuie sa fac comanda la originale dar gasesc numai pe ebay si amazon din Statele Unite si costa transportul mai mult decat costa ele. In final ele costa vre-o 30 de euro setul, si transportul 45 pe ebay, iar amazonul nu fac livrari in Romania imi apare.

Stimabile...mai certi ? 

Pai nu am fost prost ca te-am ajutat....saitul ala nu e fantoma și nici acțiuni la el nu am.

Ce înțelegi din expresia "de exemplu".

adică era doar un exemplu!

Vrei sa caute alții pentru tine!?