Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLITUNER DELIA


Guest HORIA C
 Share

Recommended Posts

  • 3 months later...
Guest A d i

am si eu o mica problema cu amplituneru meu delia...pe o iesire scoate foarte incet, dak dau balansul pe ea abea ca se aude...dak ma poate ajuta cineva va rogmultumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

am o problema la amplitunerul delia dupa ce iam schimbat finali ca erau dusi si un condensator(47uF 40V), pe canalul R merge muzica sacad iar canalul L merge perfect. ce poate sa aiba canalul R? :smt006

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Verifica si inlocuieste C315,316 din preul de tonuri si C405,406 din etajul final.

Am schimbat acesti condensatori, am schimbat si finali dar nu e nici o diferenta, se aude la fel, cu balans pe partea stanga la maxim si abea se aude ceva.Alte idei? :tryre
Link to comment
Share on other sites

Daca ai cunostinte de electronica si stii sa lucrezi cu aparate aflate sub tensiune, poti incerca urmatoarea varianta ilustrata in figura alaturata:

-Introduci la intrarea amplificatorului un semnal stereo corect aplicat la mufa de intrare a amplificatorului si pozitionezi reglajul de balans pe mijloc.

-Realizezi strapul rosu. Daca se aude la fel in cele doua canale, etajul final de putere este bun pe amindoua canalele. Daca se aude necorespunzator, defectiunea se gaseste in etajul final de putere.

-Deconectezi strapul rosu si efectuezi strapul verde. Daca se aude la fel in cele doua canale, etajul final de putere si corectorul de ton este bun pe amindoua canalele. Daca se aude necorespunzator, problema este in corectorul de ton.

-Deconectezi strapul verde si realizezi strapul galben. Daca se aude la fel in amindoua canalele, amplificatorul functioneaza fara nici o problema, dar nu ai conectat corect sursa de semnal la mufa de intrare. Daca se aude necorespunzator, problema este in preamplificator.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest A d i

Prin strap te referi la un conductor intre zonele care mi le-ai aratat?Cred ca mi-ar fi destu de greu sa gasesc in cablaj acele zone sau nu?Problema ar putea aparea din pricina unui buton? Eu ca sursa de semnal am PC-ul care merge catre intrarea Magnetofon, butonu de actionare sta apasat si nu prea.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines