Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simplitatea creeaza performanta?

Recommended Posts

Sunt destui care le apreciaza dar nu le poti pune eticheta de hi-fi: https://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

High fidelity (often shortened to Hi-Fi or HiFi) is the high-quality reproduction of sound.
It is popular with audiophiles and home audio enthusiasts.
Ideally, high-fidelity equipment has inaudible noise and distortion, and a flat (neutral, uncolored) frequency response within the human hearing range.

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fiecare e liber sa aleaga ce ii place.

Daca echipa de productie foloseste echipamente cu lampi nu inseamna ca amplificatorul de putere trebuie neaparat sa fie cu lampi.

Nu toate instrumentele au nevoie de artificiile necesare unor chitari, etc.

Problema echipamentelor pe lampi este ca distorsiunile specifice sunt introduse neconditionat.

Cu un echipament hi-fi, in momentele in care doresc in mod explicit sa introduc acel tip de distorsiuni, pot folosi un plugin.

In restul timpului ma bucur de calitate.

Acum 41 minute, sonic11 a spus:

Sunt niște conserve astea cu cu lampi....de aceia se folosesc în studiouri microfoane cu lampa...la concerte preuri pentru chitara....etc

Ce sa faci nu sunt hi-fi domle'

La microfoane nu cunosc da la chitara stiu ca impreuna cu un amplificator pe lampi formeaza un instrument muzical care da o anumita amprenta dorita de cantaret si nu cred ca se poate compara cu un amplificator care trebuie sa amplifice cat mai liniar intreaga banda audio.

Vezi dumneata...etichetele astea HI-FI...HI-END  au căpătat prea multa importanta în mintea consumatorului de material audio...orce trecere  prin ceva echipament denaturează originalitatea materialului audio...

Se cauta performanta doar ca trofeu, vezi dumneata, banda de trecere 1hz....nkhz și de fapt noi sub 18hz și peste 21khz suntem complet surzi...distorsiuni de 0,000x dar noi nu facem diferenta inte 2%...5% și 0,1% și lista poate continua.

De acord in privinta limitelor fiziologice.

In schimb, cata vreme unele echipe de productie se straduiesc sa mentina distorsiunile la un nivel minim, mi se pare aiurea sa folosesc un lant audio mediocru din punct de vedere hi-fi.

Cand vreau "efect de lampa", folosesc un plugin pentru asta.

Sunt destui consumatori care apreciaza un sprit cu prietenii.

Altii ar prefera sa nu bea deloc decat sa puna apa intr-un vin de calitate.

Lampile montate in circuitele preamplificatoarelor de microfon sau de instrument (cu exceptia unora din cele pt chitarile electrice), sunt pt a minimiza distorsiunile si nu pt a le creea.  O lampa pe intrare asigura cea mai bun RAA (ca raport amplificare intarziere raspuns), cel putin ca perceptie acustica.

Si la preurile de doza magnetica, cele mai bune scheme - tot ca perceptie acustica, sunt cele cu lampa pe intrare.

Sigur, pt miniaturizare se folosesc fet-uri, dar totusi nu suna la fel.

As zice ca nu e o comparatie corecta, conteaza si mineralele prezente in apa.

Este ok sa folosim diverse exemple pentru a usura procesul de asimilare a unor informatii noi dar nu m-as baza pe asa ceva pentru a demonstra ca un amplificator este mai bun decat altul.

Revenind la distorsiuni, eu simt o diferenta foarte mare intre FiiO E10k si K7 cu aceleasi casti (HD 560S).

Partea interesanta: diferenta nu este sesizabila in toate materialele audio, concluzia logica fiind ca nu putem percepe posibilele diferente de calitate daca materialul audio nu este corespunzator.

E10k are performante mediocre, K7 este certificat THX: https://www.thx.com/product-finder/

Acum 12 ore, edu a spus:

As zice ca nu e o comparatie corecta, conteaza si mineralele prezente in apa.

Este ok sa folosim diverse exemple pentru a usura procesul de asimilare a unor informatii noi dar nu m-as baza pe asa ceva pentru a demonstra ca un amplificator este mai bun decat altul.

Revenind la distorsiuni, eu simt o diferenta foarte mare intre FiiO E10k si K7 cu aceleasi casti (HD 560S).

Partea interesanta: diferenta nu este sesizabila in toate materialele audio, concluzia logica fiind ca nu putem percepe posibilele diferente de calitate daca materialul audio nu este corespunzator.

E10k are performante mediocre, K7 este certificat THX: https://www.thx.com/product-finder/

Încă nu ai ascultat ce trebuie pe lampi si te-ai repezit sa cataloghezi...

Cat despre plugin-uri.....pfff...te minți singur!

2 hours ago, sonic11 said:

Încă nu ai ascultat ce trebuie pe lampi si te-ai repezit sa cataloghezi...

Nu ma deranjeaza deloc sa va ajut cu organizarea unui test blind intre un amplificator cu lampi si unul hi-fi in combinatie cu un plugin.

Din punctul meu de vedere as avea ceva util de invatat, indiferent de rezultatul testului.

Acum 1 oră, edu a spus:

Nu ma deranjeaza deloc sa va ajut cu organizarea unui test blind intre un amplificator cu lampi si unul hi-fi in combinatie cu un plugin.

Din punctul meu de vedere as avea ceva util de invatat, indiferent de rezultatul testului.

Nu ma interesează testul...dar am curaj sa fac pariu ca nici propriile echipamente nu o sa le recunoașteți.

Daca as compara echipamentele proprii cu altele cu specificatii similare ar trebui sa nu le pot distinge, adevarat.

Au incercat destui de-a lungul timpului: https://web.archive.org/web/20190321024532/http://tom-morrow-land.com/tests/ampchall/

Dupa cum spuneam la inceput, unii prefera redarea cat mai fidela, altii distorsiunile specifice tuburilor.

Nu incerc sa va schimb preferintele, doar sa ofer informatii corecte.

Acum 3 minute, edu a spus:

Daca as compara echipamentele proprii cu altele cu specificatii similare ar trebui sa nu le pot distinge, adevarat.

Au incercat destui de-a lungul timpului: https://web.archive.org/web/20190321024532/http://tom-morrow-land.com/tests/ampchall/

Dupa cum spuneam la inceput, unii prefera redarea cat mai fidela, altii distorsiunile specifice tuburilor.

Nu incerc sa va schimb preferintele, doar sa ofer informatii corecte.

Pai tocmai ca induci în eroare..exista amp cu tuburi hi-fi...hi-end la fel cum exista și cu tranzistoare..

Eu zic ca este păcat sa arunci cu noroi dacă nu cunoști domeniu respectiv.

Ca și dumneta ascut pe toate națiile disponibile...de la lampi...amp cu si/ge  și diferite surse  analogice....digitale..etc.

Exemplu concret, nu am gasit pana acum nici un preu phono tranzistorizat sau echipat cu ci care sa "bata" preul cu lampa.

Da, exista amplificatoare cu tuburi încadrabile la hi-end din punct de vedere al distorsiunile dar acele amplificatoare nu aduc nimic în plus față de amplificatoarele tranzistorizate hi-end, inafara de consum mărit și încălzire atmosferica.

Acele amplificatoare sînt căutate doar de fițe.

Amplificatoarele pe tuburi apreciate sint în general cele single ended si/sau fără feedback și sînt cu distorsiuni mult mai mari DAR plăcute ascultătorilor. 

Esti uricios si rau intentionat la adresa proiectantilor  si producatorilor de hiend  :rade:

(glumesc)

Pe de alta parte, ar merita totusi sa asculti un lampas pe tuburi in cl.A (cu si fara RNG). 

Unul bine facut, nu vreo chinezarie ieftina sau construit de vreun incepator entuziat.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines