Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator clonat de chinezi

Recommended Posts

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Și eu l-am căutat acum 3 ani și nu am găsit pe Ali, am găsit niste cablaje pe un forum in SUA, dar nu am cumpărat.

Un client dorea acest preamplificator, sustinea că este cel mai performant din câte există.

Edited by Ovidanie

Când e bine lăudat și promovat agresiv, clientul deja se autosugestionează că el are ,,cel mai tare preamplificator/amplificator/sistem audio,, și parcă și se aude altfel.Asta reprezintă fenomenul sugestiei, sau Placebo. 

Am mai scris și o voi face mereu, până când vor înțelege cât mai mulți, că nu toți auzim la fel.

Și mai ales nu auzim la fel în aceleași condiții date, de aceea se folosesc reglajele de ton, de la cele mai simple, la egalizatoarele cu benzi multiple.

Caracteristicile sistemului auditiv nativ și vârsta, schimbă spectrul sesizat de ureche (simplist vorbind).Că anatomic vorbind, mecanismul e mult mai complicat, nu intru în detalii.

Copiii mici și tinerii aud cele mai înalte frecvențe, uneori chiar peste 20kHz, dar pe măsură ce îmbătrânim pierdem din frecvențele înalte auzite.Asta fiindcă ei au timpanul și oasele ce transmit sunetul mai mici și rezonează pe frecvențe foarte înalte.La vârsta adultă spectrul auzit se stabilizează, iar cu timpul se mai alterează....chiar și câinii surzesc uneori.

Cine a făcut un examen audiometric sau a fost măcar martor la așa ceva, știe cam cum stă treaba. Acolo, medicul îți pune niște căști bine etanșate pe urechi și cu un generator de sunet cu frecvență și volum reglabile, îți redă niște tonuri cu frecvențe diverse, de la joase la înalte, iar tu apeși un buton de confirmare când auzi tonul.

Se pleacă de la volum mic spre volum mai mare la fiecare frecvență țintă.La final medicul obține o ,,audiogramă,, care arată exact cum auzi tu spectrul audio uzual iar prin comparație cu o ,,audiogramă standard,, ce reprezintă spectrul audio ce îl sesizează bine cei mai mulți oameni cu auzul bun din grupa ta de vârstă, poate spune dacă ai auzul afectat sau nu.

1 oră în urmă, Marian a spus:

Ce ar avea asa special?

Reglaj de volum (AAVA) în 65536 trepte ("dinamica 96 dB"). Dupa chipul si asemanarea unor DAC-uri vintage aflate la mare moda. Dar nu-mi este clar daca circuitul de control realizeaza caracteristica logaritmica.

Pentru aceasta, un model mai vechi foloseste numai 108 amplificatoare operationale din cele scumpe. 

@validaeProstimea nu aude nano- si picodetaliile, nu vede noile vesminte ale împaratului si, prin urmare, nu merita hai end.

Edited by franzm

Scuze, trebuia sa fiu mai explicit, intrebarea mea se referea la cel de pe Ali ( din link-ul lui @maxente ), presupunand ca la acela se referea @Ovidanie ( ca la acela a raspuns ).

In poza aia vad o placuta cu 4558 si ceva tranzistoare dupa el ( plus ceva pasive ).

Ce anume ar putea fi special la ala?

De asta am intervenit...

PS:

22 minutes ago, franzm said:

Pentru aceasta, un model mai vechi foloseste numai 108 amplificatoare operationale din cele scumpe.

Asta deja nu mai este nici macar snobism ci pura nebunie...

Acum 1 oră, franzm a spus:

Reglaj de volum (AAVA) în 65536 trepte ("dinamica 96 dB"). Dupa chipul si asemanarea unor DAC-uri vintage aflate la mare moda. Dar nu-mi este clar daca circuitul de control realizeaza caracteristica logaritmica.

@validaeProstimea nu aude nano- si picodetaliile, nu vede noile vesminte ale împaratului si, prin urmare, nu merita hai end.

Pe mine ma umfla risul la gindul ca toata muzica trece printr-o caruta de NE5532 in consolele de mixaj,apoi se asculta prin superoperationale...

Acum 1 oră, Marian a spus:

Scuze, trebuia sa fiu mai explicit, intrebarea mea se referea la cel de pe Ali ( din link-ul lui @maxente ), presupunand ca la acela se referea @Ovidanie ( ca la acela a raspuns )

Sa va spun ce are asa special: Un client dispus sa dea bani pe acel preamplificator.  Cand am cautatat eu, nu gasisem cablaj pentru Accuphase C 3850.  Si daca acum, datorita lui @maxente  am gasit kit-ul preamplificatorului, clientul o sa plateasca sa-l montez, o sa plateasca ceva componente de calitate, o sa plateasca un alimentator performant, intelegeti, o sa tot plateasca.  Si eu o sa-i iau banii. Asta are special. Ca pot castiga cativa lei usor,  facand ce-mi place, apoi mai fac ordine printre componentele de pe stoc si mai vand cateva piese... 

Acum 1 oră, overdrive a spus:

Pe mine ma umfla risul la gindul ca toata muzica trece printr-o caruta de NE5532 in consolele de mixaj,apoi se asculta prin superoperationale...

The best!

1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

clientul o sa plateasca sa-l montez, o sa plateasca ceva componente de calitate, o sa plateasca un alimentator performant, intelegeti, o sa tot plateasca.  Si eu o sa-i iau banii. Asta are special. Ca pot castiga cativa lei usor,  facand ce-mi place, apoi mai fac ordine printre componentele de pe stoc si mai vand cateva piese... 

Cheers! Respect!

Edited by DjLeco2021

Daca va uitati pe site-ul producatorului si a diversilor vînzatori, o sa constatati ca C-3850  e compus dintr-o placa de baza si o groaza de module. Tranzistoarele folosite la intrarea preamplificatorului nu se mai fabrica (SMD 2SC3324 si 2SA1312). Softul pentru controlul volumului nu-i la liber (desi nu-i greu de facut ceva asemanator). Asa ca nu stiu ce clona o sa iasa.

Si la ce anume va asteptati de la placuta aia "minune" de le Ali?

Am mai spus-o mai sus, ce mari performante se pot pretinde de la un preu bazat pe un 4558 si ceva tranzistori?

Nici macar nu mai conteaza schema anume, configuratie si/sau valori.

Insasi componentele active condamna orice astfel de montaj la mediocritate.