Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie sistem audio 4.2 DSP AMP- (am sistemul, vreau incinte/boxe pentru el )

robertcosty

Recommended Posts

Salut sunt incepator si vreau sa construiesc un sistem 4.2 cu DSP amplificator 6-8ohmi 4X100W(2xmedii-2xSubwoofer) + amp 2x30W (tweetere) .Sistemul lam gasit dsp 4x100W+2x30W se leaga  impreuna are sisoft etc este in regula nu asta ar fi problema. Incintele sunt greu de gasit , ar trebui 2x Bookself (1xtTweeter+1xMedii) si 2xSubwoofer incinte

Configuratie difuzoare (difuzoare ieftine nu este WOW este pentru mine la inceput teste etc IEFTINE):

2x Tweeter 8Ohmi 100W

DIFUZOR INALTE PIEZZO F32 de la Dibeisi Model F32

Difuzor piezo pentru frecvente inalte -

Dimensiuni: 85 x 85 mm -

Raspuns in frecventa: 1.5 kHz - 20 kHz -

Putere maxima: 100 W 

Eficienta: 91 dB/W/m 

Impedanta: 8 ohm

2x Medii 8Ohmi 100W

Difuzor frecvente medii 5 inch, cu spate inchis

Putere RMS: 100 wati

Impedenta: 8 Ohm

Sensibilitate: 92 dB

Raspuns in frecventa: 450-7000 Hz

Magnet: 15 oz

Bobina mobila: 25 mm

2xSubWoofer 100W 8Ohmi

DIFUZOR 12 INCH 8 OHM DIBEISI de la Dibeisi ModelG1202-8

- Diametru: 30 cm
- Putere maxima: 140 W
- Putere RMS: 70 W
- Raspuns in frecventa: 30 Hz - 4 kHz
- Magnet: 30 Oz
- Impedanta: 8 Ohm
- 91 dB/W/m

As vrea sa stiu incintele cum sa le fac sau de unde pot comanda (ieftin ca nu sunt pretentios)

Si daca fac comanda ce schema sa dau , dimensiuni material lemn etc. Exista aplicati de construire incinte ???  :)

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Shambala

3

• robertcosty

3

• Nicu Daniel Toader

1

Nici sa nu te gandesti sa te apuci de construit incintele.  Nu are rost, nu ai cunostintele necesare si va fi o pierdere totala de bani, timp si efort.

Cumpara incintele sh - exista o oferta imensa,  si recableaza difuzoarele  pt biampling.  Iesi MULT mai ieftin si la o calitate mult mai buna.

Multumesc de raspuns.

Dar nu se gasesc Boxe pentru DSP-ul meu . Adica o boxa cu 2 cai trebuia sa nu aibe filtre deloc + 2 intrari , adica fiecare difuzor cu + si - al lui. Filtru vine din DSP per fiecare canal (Difuzor) daca mai inteles.

As fi foarte incantat daca miai da un link unde pot gasi astfel de boxe.

DSP este pentru Sisteme complet Custom .

Nu gasesti pt ca nu exista.

Ptoblema este insa FOARTE simpla - iei orice boxe iti plac si pur si simplu le scoti filtrele.  Puii borne de iesire pt fiecare difuzor si rezulta exact ce ai cerut.

La fel si la subwoofer - poti cumpara doua active cu amplificarea arsa si doar o elimini - tragi fire direct de la dif la bornele de iesire.

Multumesc de raspuns.

Da m-am gandit si la varianta asta .Vroiam sa fac custom de la A la Z , statie si difuzoare le iau eu cu aplicatie faceam design Boxe si dadeam la cineva schema de boxe sa le faca.

In fine cred ca asa o sa fac iau boxe si le modific este mai simplu.

Este MULT mai complicat sa faci singur proiectul boxelor, mai ales cu difuzoare ieftine la care nu sunt publicati parametrii sau acestia nu sunt respectati de catre producator.

Plus ca orice prim proiect va contine inevitabil erori sau greseli.

Iar de construit boxe putini stiu sa o fac corect - sa nu iti inchipui ca un tamplar stie cum se face. Exista o sumedenie de reguli ce trebuie respectate,  si acestea nu sunt cunoscute de cineva care nu a studiat si expermentat indelung domeniul.

99,99% din boxele diy sunt simple lazi cu difuzoare .