Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lg_sasiu MC64A_probleme cu tubul catodic?


Guest valys
 Share

Recommended Posts

buna ziua! sper sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau cu o idee la un tv lg sasiu mc 64a!?am schimbat traful de linii original cu hr 8163. problema este ca am gasit o rezistenta arsa r 424 de 10k si o dioda d 401 1n4148 scurtcircuitata! tv are sunet insa imaginea este foartedistorsionata , se vede ca si cum nu ar exista focalizare! am facut reglaje de focalizare si de screen insa fara rezultate! poate ma ajutati cu un sfat! va multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

da ati avut dreptate d-le ion_vasile ! am demontat soclul si intradevar eclatorul de pe focalizare :era cam afumat!am schimbat soclul si totul e ok !va multumesc foarte mult !!! cu stima ! vali

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Reanimez aceasta discutie cu urmatoarea problema:Tv LG model 29FS2ANX, condensatorul ceramic paralel cu finalul linii (parca C423?) e ars. La o masurare rapida, finalul si recuperatoarea paralel par a fi bune. Unde as putea gasi schema (valoarea condensatorului), precum si o parere privitor la posibilitatea defectului (sa ma astept si la alte componente "grele" defecte? (gen trafo linii).Imi cer scuze pentru aceasta cerere cam incomplet definita si va multumesc pentru rabdarea de a citi si eventual de a-mi da ceva sugestii sau cere precizari!Cu respect, Florin.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, gasisem din alta sursa un caiet service cu schema.Pe schema, 390 pF, in lista de piese, 560 pF ambele la 2kV. Era sa pun 1nF/2kV, insa in paralel e un 1,5nF/1,8kV, ne-ceramic, asa ca am cautat si gasit un 560 pF/2kV.Repus in caseta, ma asteptam sa mai "scartaie" pe undeva, insa a pornit fara alte fasoane. In concluzie, defect de material?Incaodata, multumiri pentru ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines