Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperechere MosFet


Recommended Posts

am un multitester care afiseaza Vt(threshold voltage) siCg(gate capacitance) defapt folosesc cite 2 mosfeturi in paralel pe canal care din aceste valori sunt semnificative pentru a le folosi in paralel? Multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Pai probabil ca scopul ar fi ca sa se divida curentul 50% / 50%.

Posibil ca este bine ca mosfeturile sa fie imperecheate pentru Vthrsh dar ar trebui ca toata caracteristica pe masura cresterii curentului sa fie similara.

Capacitatea pe poarta nu ai ce imperechea, dar sa nu fie prea mare capacitatea totala pentru frecventa si capabilitatea driverului folosit pentru porti.

 

1. Vt in mare masura este irelevant.

Sa zicem ca este grav deperecheat, deci totdeauna unul din tranzistori se deschide mai intai, deci disipa ceva mai mult.

Daca timpul in starea ON a tranzistorului este lung, nu conteaza ca unul din tranzistori se deschide cu ceva microsecunde mai repede.

Daca driverul portii este bun, frontul de deschidere este atat de rapid incat practic tranzistori cu Vt diferit se deschid deodata.

 

2. Rds/on deci rezistenta drena-sursa la tensiunea Vg folosita este insa mult mai relevant... Sa zicem ca folosesti pe grila 10V si la 10 V unul din tranzistori are 5 miliohmi, celalalt 10 - in mod evident pe timpul conductiei al doilea va disipa de 2 ori mai mult. Curentul prin el va fi 66,7% deci aici ar fi problema.

Link to comment
Acum 16 minute, modoran a spus:

Sau și mai simplu pui primii doi și uiți de ei, nu vei avea probleme.

Trebuie completat cu: cumpărați din sursă sigură / serioasă pentru care există fișă tehnică cu parametrii garantați. Dacă te incadrezi in toleranțe nu văd de ce trebuie împerecheați.

Link to comment

Pai si? este firma serioasa.

Din ce am masurat eu (nu am facut mauratori semnificative statistic ca numar de exemplare) daca sunt din acelas lot ai sanse ca Rds sa fie destul de bine imperecheata... pentru ca producatorul se pare ca deja le sorteaza incat sa le puna marcaje diferite in functie chiar de Rds, in felul asta cele mai proaste vor fi vandute la pret mai mic si cele mai bune la pret mai mare, in cadrul aceleiasi familii.

Concluzia ar fi ca este rezonabil sa te astepti la diferente sub 10%.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines