Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizarea motoarelor pas cu buclă închisă și a driverelor în imprimanta 3d


Recommended Posts

Mă gândesc la utilizarea motoarelor pas cu buclă închisă și a driverelor în imprimanta 3d. Dacă vreuna dintre axele mele are două motoare pas cu pas, le voi conecta paralel. Este același lucru posibil cu stepperele în buclă închisă, deoarece au codificatoare atașate??? https://www.oyostepper.de/goods-1260-Leadshine-CL57-Schritttreiber-mit-geschlossenem-Regelkreis-0–80-A-24–48-VDC-für-Nema-17-Nema-23-Nema-24-Schrittmotor.html

Link to comment
  • validae changed the title to Utilizarea motoarelor pas cu buclă închisă și a driverelor în imprimanta 3d
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Se pot monta si in paralel. Dar intrarile driverelor. La 2 cnc-uri am folosit metoda asta. Atentie mare daca se blocheaza unul din motoare iar celalalt merge pentru ca va face ceva pagube. Ideal ar fi crearea unui montaj care foloseste alarma driverului sa opreasca "jucaria". Eu am dus iesirile de alarma a driverelor intr-un plc care opreste tot daca unul din drivere e in alarma (indiferent de cauza). 

Link to comment

La un CNC inteleg stepper in bucla inchisa pentru ca freza totusi opune rezistenta si sunt alte forte implicate dar la o imprimanta 3D e frectie la picior de lemn, ce misca acele stepper care sa opun atata rezistenta de este necesar stepper in bucla inchisa ? Daca la o imprimanta 3D iti sar pasii la un stepper in bucla deschisa ai probleme de mecanica pe acolo, Voron V3 care e cam cel mai agresiv printer ajungand la acceleratii de 25,000 mm/s2 foloseste steperi in bucla deschisa fara nici o problema. 
Daca crezi ca punand stepper in bucla inchisa la o imprimanta clona ieftina Chinezeasca in 300-400$ nu o sa te ajute cu absolut nimic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines