Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme maşina de spălat Vortex VMA61001S zgomot în timpul stoarcerii


Recommended Posts

    Salutare

 

  Întâmpin probleme cu maşina de spălat. Este în garanţie, dar problemele nu sunt, cel mai probabil, apărute din cauza producătorului, ci, probabil, din cauza utilizării deficitare/intensive de către mine. Două sunt problemele mari: se activează funcţia de protecţie copii şi nu porneşte, se aude un bâzâit metalic la început, după care activează funcţia de protecţie copii.

 

  Este un Vortex VMA 61001S achiziţionat anul acesta pe 5 mai.

 

  Utilizez intensiv şi neglijent produsul. Spăl nişte covoare extrem de murdare, pe care până acum, nu le-am aspirat înainte de a le introduce în maşina de spălat. Este vorba de nişte covoare pe care îşi fac nevoile nişte câini.

 

  De acum, le voi aspira înainte de a le introduce în maşina de spălat.

 

  Maşina este în garanţie. 

 

   Nu evacuează apa. Nu ajung cu ea la stoarcere şi clătire. Nici dacă selectez direct stoarcere sau stoarcere şi clătire.

 

   A pornit după diferite măsuri luate de mine, dar toate s-au dovedit coincidenţe. Când am încercat să repet pornirea, nu a mai pornit.

 

  Prima măsură luată a fost evacuarea apei pe podea, prin deconectarea furtunului de scurgere de la scurgere. A doua măsură luată a fost oprirea maşinii şi deschiderea uşii de acces în cuvă. A treia măsură luată a fost selectarea unui alt program (era selectat programul Sintetice, am selectat Bumbac).

 

    Am mai încercat, cu succes iniţial, să ud ceea ce am introdus în maşină (am introdus un covor, pe care l-am udat la duş). Deşi iniţial nu pornise cu acel covor, a pornit. Când am introdus un covor cu dimensiuni aproape egale, nu a mai pornit.

 

    Am eliberat totodată, ceea ce pusesem pe (deasupra) maşina de spălat (detergent, balsam şi alte câteva lucruri). Hilar.

 

   Nu trece de la prespălare la spălare, nu trece decât rar de la spălare la curăţare.

 

   Iniţial am introdus un covor mai mare în maşină, după ce am instalat-o, dar la stoarcere ajuns, s-a deplasat maşina de pe loc şi am oprit-o.

 

   Apoi am introdus covoare mici.

 

   Capacitatea este de 6 kilograme.

 

   Când trebuie să treacă de la prespălare la spălare la curăţare, se activează funcţia de protecţie copii.

 

   Fără a o putea dezactiva cu succes (maşina să pornească).

 

   În timpul funcţiei de clătire, când rar pot porni această funcţie, se activează funcţia pentru copii frecvent, dar o pot deconecta, prin ţinerea apăsat a butonului de Start 3 secunde.

 

   Am băgat covoare la maşină.

 

  Iniţial, nu a făcut probleme.

 

  Am rezolvat aceste probleme, erau de la filtru, înfundat cu gunoaie aflate pe covor şi băgate o dată cu covorul în maşină.

 

  Acum se aude un alt zgomot, diferit de cel care se auzea înainte de a curăţa filtrul.

 

  Ataşez video.

 

 

  Maşina spală, funcţionează funcţia de prespălare, funcţionează spălarea, clătirea şi stoarcerea, dar în timpul perioadei de stoarcere, se aude zgomotul din video-ul ataşat.

 

  Ceea ce speli, iese curat din maşină.

 

  Vlad

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Golește complet mașina și cu ea goală și scoasă din priză, desfă hubloul și cu mâna rotește ușor tamburul de spălare.Observă atent dacă distanța dintre marginea tamburului și garnitura de etanșare a hubloului rămâne constant aceeași la rotirea tamburului și dacă la rotire se aud zgomote sau ,,ține,, undeva.

Dacă tamburul ,,bate,, puternic și are o excentricitate mare, probabil ai strâmbat axul tamburului din cauza depășirii cantității maxime de spălat.

Vorbim de niște covoare, care înainte nu au fost măcar aspirate sau bătute, deci puternic îmbibate cu pământ și excremente.Ar fi bine să cântărești înainte ce bagi în mașină, astfel îți faci o idee dacă e mult sau puțin.

Tamburul acela e supus unor forțe centrifuge foarte mari dacă încărcătura e exagerată și mai ales neuniform distribuită în el.

Altă posibilitate e ca de pe covoare să fi căzut ceva jucării mici pentru câini, sau obiecte adunate accidental și introduse odată cu covorul în mașină, care apoi sunt prinse între tambur și cuvă.

Sfatul meu e să introduci acele covoare mai înainte într-o cădiță de plastic și să le acoperi cu apă și detergent, le lași la înmuiat cel puțin o zi, timp în care le mai agiți cu un băț ca să cadă din mizeria de pe ele.Apoi scoți covoarele și le scurgi total de apă, apoi le bagi în mașină. Ar fi bine să verifici des pompa de evacuare, fiindcă se va umple rapid cu mizerii căzute de pe covoare.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines