Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu privire al identificarea alimentarii unui motaras pentru drona


Recommended Posts

Buna ziua.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.Recent am cumparat o drona care are o problema la unul dintre motoarele elicelor.Am achizitionat un motor de schimb dar problema e ca are toate firele negre.Va rog sa ma ajutati cu un sfat/solutie cum sa identific care e +/-.Celelate motorase au fire de culorile rosu/negru/galben.atasez si o poza cu motorasul.

 

Va multumesc anticipat.

image_1024.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Astea sunt motoare ,,brushless,, BLDC.  Adică motoare trifazate, comandate cu frecvență variabilă de un driver dedicat.

Montezi cele trei fire la întâmplare și testezi cu turație mică drona, iar dacă motorul montat așa ,,trage,, drona într-o parte, schimbi două fire între ele și testezi iar..

Link to comment
Posted (edited)

Cum a zis si validae, la drone si aeromodele se folosesc motoare bldc outrunner, nu au un +/- dedicat, le legi la intamplare si daca se invarte in sensul gresit schimbi 2 fire intre ele si se inverseaza sensul. Insa sa nu fie cu probleme driver-ul, ESC, la motoarele astea daca se duce vre-un rulment, altfel nu prea se defecteaza, elicea le ofera un flux mare de aer si nu prea se supraincalzesc sa faca scurt vre-un bobinaj.

Edited by Bandi Szasz
Link to comment
Posted (edited)

Da, e motoras BLCD sensorless. 

Daca inversezi firele nu se intimpla nimic, doar se invirte in sens invers. In acesc caz inversezi (oricare) 2 fire intre ele.

Edited by sesebe
Link to comment

Am facut eu o prostie.Am incercat sa montez aparatori de elice iar surubul de fixare era prea lung si a atins ceva in motoras.dupa ce l-am dat jos nu a mai functionat motorasul,mergea sacadat.Incerc cu cel nou,sper sa nu fie placa ESC.Va multumesc.

Link to comment

Va multumesc inca odata pentru suport si ajutor.Am reusit sa schimb motorasul iar acum totul e din nou functional.Legat de motorasul vechi pe care l-am stricat,mai poate fi reparat sau nu merita,costurile probabil fiind apropiate de unul nou (80 ron)?

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines