Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

 Va salut si va doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua.Are cineva experienta cu acest amplificator de la Yamaha?Am amplificator decent sa zicem, un Accuphase E-206 recapat complet cu ce a fost mai ok - ELNA SILMIC II, NICHICON FINE GOLD, NICHICON MUSE in afara de cei de filtraj de 22 de mii de microfarazi..Diferenta e destul de mare fata de cum era inainte cu cei vechi dar am gasit ampliful asta Yamaha la un pret acceptabil ptr mine.Multi din amicii mei il lauda unde l-au auzit.L-as lua doar ptr ca are telecomanda ceea ce Accuphase nu are.Multumesc frumos.O zi buna.

Link to comment
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu sunt foarte curios de comparatia ca sunet cu E-206.

Acum depinde foarte mult si de starea lui AX-1050.  

Daca trebuie recapat sau reconditionat posibil sa va coste inca pe atat  (sau pe aproape).

Partea de telecomanda pt mine este mai putin importanta.

Link to comment

Black-Gate-urile acela imbatranesc ca oricare altele.  Si nu sunt chiar asa bine lucrate - tehnologic.  Am fost nevoit sa schimb doi intr-o Yamaha AX-900. Erau pe calea de semnal, unul intrerupea cand era atins. Cand l-am scos i-a iesit unul din picoruse - adica a iesit din condensator, juca in el, de acolo si intreruperea.  As spune ca asa ceva este nepermis la niste condensatori cu prestigiul pe care il are Black Gate...

 

Daca exista curiozitate, AX-900 suna sensibil mai bine decat multe trancute din aceeasi gama de pret, dar este totusi departe de un sunet high-end.

Dintre Accuphase-urile ieftine am ascultat doar un E-211, care era clar peste AX-900, si suna placut, dar puternic "colorat". Desi la inceput senzatia a fost foarte placuta, dupa jumatate de ora nu am mai rezistat, mi se facea rau, ca atunci cand mananci prea multe amandine 😁 

La Accupahse-urile mari abia daca se mai distinge vreo urma de coloratura.  Uneori  nu,   depinde cu ce boxe le mperechiezi.

Link to comment

Îți cumperi sau fabrici un preamplificator cu telecomanda și folosești în continuare Accuphase. 

Deși sint fan Yamaha și chiar am citeva modele iar Accuphase nu cred ca am ascultat pina acum, eu cred ca Accuphase va suna mai bine decit Yamaha AX-1050.

Eu de exemplu folosesc DAC-ul meu ca preu controlat avind telecomanda și întrări digitale suficiente iar toate sursele mele au și ieșire digitala. Iar acum lucrez la o varianta îmbunătățită a lui. 

Link to comment
Acum 18 ore, DjLeco2021 a spus:

Ce mai pot urechile, este esential in ecuatia "audiofila".

Aici aveti mare dreptate.Ce imi place mie nu place multor amici.Ca idee generala ma bate gandul sa iau un Accuphase A-20, clasa A dar nu SE.Probabil il stiti de pe grupurile de vanzari.E pe la 11000 ron.Constructia e peste ce am eu.Filtraj- doua de 47 de mii de microfarazi.traf de 400 de V, aproape 22 de kg, 6 finali pe canal, 80 de watt in 2 ohm.Am asculta de cateva ori clasa A si toate mi-au placut.

Link to comment

Dintotdeauna au mințit în legătură cu clasa A. Nu cred ca s-au făcut amplifuri în clasa A pura pt publicul larg, doar pt "cunoscători" și la preturi foarte-foarte mari. 

Link to comment

Amplificatorul in cauza, in clasa A, are o putere de 20w/8 ohm, 40w/4 0hm , pe canal, putere obtinuta cu 3perechi 2sk1529/2sj200 pe canal ; pe net e schema fratelui mai mare ,A 45, de 45w/8 ohm.

Link to comment
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Dintotdeauna au mințit în legătură cu clasa A. Nu cred ca s-au făcut amplifuri în clasa A pura pt publicul larg, doar pt "cunoscători" și la preturi foarte-foarte mari. 

 

Unde mint astia aici ?

https://audio-database.com/Accuphase-kensonic/amp/A-20.html

 

Spune clar ca e clasa A pura cu un consum permanent de 160w din momentu in care il bagi in priza pana in momentu in care il scoti din priza, fara sa asculti muzica la el.

Link to comment
Posted (edited)
Acum 9 ore, ex.escu a spus:

Amplificatorul in cauza, in clasa A, are o putere de 20w/8 ohm, 40w/4 0hm , pe canal, putere obtinuta cu 3perechi 2sk1529/2sj200 pe canal ; pe net e schema fratelui mai mare ,A 45, de 45w/8 ohm.

Amplificatorul este un banal amplificator clasa AB cu curent de repaus suficient de mare, a. î. sa mearga în clasa A pâna la 20W/8ohmi. Cu acel curent de repaus nu poate atinge 40W/4ohmi în clasa A. Performantele bune ale amplificatorului se datoreaza în primul rând topologiei alese (current feedback). (Nu-i asa, @maxente? ;-))

În rest, hai-end în sus, hai-end în jos ...:

https://elektrotanya.com/accuphase_a-20v_e_sch.pdf/download.html

https://www.accuphase.com/historys/a-20_e.htm

"... sophisticated Accuphase high-end technology"

Si mai departe: "In order to prevent occasional transients in the musical signalfrom causing undue clipping, the maximum clipping level has been set to 50 watts (8 ohms)."

Ceea ce contrazice afirmatia ca ar fi vorba de "(The A-20 is) a stereo power amplifier operating in pure class A." dar permite estimarea tensiunii de alimentare a etajului final si verificarea puterilor declarate.

Eu asta am înteles din termenii tehnici folositi de catre departamentul de marketing al firmei. Dvs, @Nicu Daniel Toader, ce ati înteles?

Edited by franzm
Link to comment

Amplificatoarele A20,45, sunt facute sa functioneze corect pana la puterea declarata in clasa A, mai departe sa reziste si la sarcini reduse in cazul incintelor "pretentioase" , 2ohm in cazul lui A20 si 1ohm in cazul lui A45 (6 perechi mos-fet pe canal

),la ultimul e si schema ,cu curentul de repaus ,etc.

Amplificatorul in clasa A  realizat de Dl.Stan Curtis , (cu 3 perechi de finali de 250w pe canal) ,60w/8ohm era capabil sa dea pana la 150w, gasiti articolul original pe net.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines