Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dronă - adăugare baterii


Recommended Posts

Buna ziua.


Am o drona mica chinezeasca careia i s-a ars o piesa electronica. Marcajul acestei piese este 54TI . Dupa multe ore consumate pe internet gasesc in final ce tip de piesa si ce model. Este vorba de un LDO model 65Z5 sau XC6206P302MR. 
Aceasta drona functioneaza cu baterii de 3.7V 200mah 30C.
Totodata vreau sa multumesc celor ce m-au ajutat cu raspunsuri ( @Marian @bentanioan @bolek )

Daca tot voi cumpara un alt LDO ma gandeam sa va intreb altceva. Am mai multe baterii de drona 1S de 450 si 550 mah pe care as vrea sa le folosesc la aceasta drona chinezeasca. Ce ar trebui sa fac ca sa nu stric altceva atunci cand voi folosi bateriile mai puternice? Sa caut un LDO care sa suporte peste 550mah ?
Pe pinul 1 este tensiunea negativa direct de la baterie iar pe pinul 3 tensiunea pozitiva direct de la baterie al acestui LDO. Motoarele sunt brushed de max. 4.2V DC si primesc curent de la un mosfet cu marcajul 2312 ( deci fiecare motor are un mosfet din acesta).
Multumesc.

WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.35.29.jpeg

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aia 550mAh sunt capacitatea acumulatorului, n-are legatura cu alegerea acelui LDO, el suporta curentul cerut de consumator, iar asta n-are legatuca cu capacitatea.

Adica pe scurt poti pune acumulatori mai buni ( cu capacitate mai mare ) fara sa modifici nimic, singura diferenta e ca se vor incarca ceva mai lung, dar vor si tine mai mult.

Link to comment

Mai este o diferență Esențială și o spun din postura unuia care s-a jucat cu astfel de jucarii: GREUTATEA. 

O baterie de 550mAh este cel puțin de 2 ori mai grea decit una de 200mAh și cel mai probabil motoarele nu vor pute ridica drona în aer. Dacă totuși reușesc sa o ridice, înălțimea va fi mica iar motorasele vor fi forțate și vor pica repede. 

Drona pe care am avut-o și încă o am dar nu mai merge bine, avea 12g și forța de tracțiune de 16g, deci teoretic putea sa mai ridice încă 4g dar numai bateria ei de 450mAh avea vreo 8g (dacă rețin bine). 

Edited by sesebe
Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri. Drona are 21g cu bateria de 200mah si 27g sau 29g cu bateriile de 450mah si 550 mah. Si cum am vazut alte micro-drone cu aceleasi motoare care cantaresc 36g am zis nu va fi atat de rau. E adevarat ca isi va pierde din agilitate dar ramane de vazut cat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines