Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot motor pas cu pas


Recommended Posts

Buna ziua În încercarea de a reduce zgomotul motorului pas cu pas de la RS-CNC32-ul meu, am achiziționat un driver de motor pas cu pas DM542T de la oyostepper.de( https://www.oyostepper.de/goods-111-Digitaler-Schrittmotortreiber-DM542T-Schrittmotor-Treiber-10-42A-20-50VDC-für-Nema-17-23-24-Schrittmotor.html ) și unele înlocuitoare NEMA23 de la Ooznest (2305HS280AW și 2303HS200AW).

Din păcate, când am testat această combinație, a fost considerabil mai zgomotoasă decât motoarele originale TB6600 și 57BYBH56. Schimbarea motoarelor de 2,0 A și 2,8 A nu a îmbunătățit lucrurile. Există un zgomot alb vizibil de la motoare în timp ce staționează și mult zgomot al motorului pas cu pas când sunt în mișcare. Vibrațiile sunt amplificate atunci când țin motorul de un obiect solid, cum ar fi cadrul de aluminiu al routerului meu sau un bloc de lemn.

Utilizarea motoarelor vechi (ieftine) cu driverele DM542T oferă o reducere semnificativă a zgomotului în comparație cu configurația originală și oferă un cuplu și o performanță de menținere mult mai bune. (Foarte recomandat)

Mi-ar plăcea foarte mult să funcționeze aceste motoare, dar trebuie să fie mai silențioase. Se pare că unele drivere DM542 au o caracteristică de configurare automată atunci când comutați comutatorul sw4, dar acest lucru nu pare să aibă mare lucru cu aceste drivere.

Orice ajutor este foarte apreciat.

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines