Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare tweeter, sunet prea strident.


Recommended Posts

Salutare.
Am niste boxe necunoscute cu difuzor si tweeter de la mivarom. As dori ceva recomandare de tweeter cu sunet mai putin ascutit, asta se aude foarte nasol. Am comparat cu alte boxe de fabrica de la diferite sisteme.
Am vazut ceva pe la 50lei bucata, cam mult. Nu ascult la ele des, deci ceva mai bun decat cele de acum si sunt multumit. Daca se poate pana in 100lei cu transport, daca e cazul.

Nu am specificatii la nimic, pe tweeter nu scrie nimic, au 95-100mm.

Multumesc.
Cu ce pic sharing pot face embed, nu e treaba asa cu linkuri. Si cu camere de zeci de mp avem limita de 1.95mb la fisiere:26

https://imgur.com/jGjvb4g
https://imgur.com/pBZC6se

https://imgur.com/HazCy23

https://imgur.com/GAeleCh

 

Edited by davidut5
Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Este un compromis total. Tweeterul este piezo și incinta cu două căi. Teoretic trebuie un tweeter care să coboare mai jos dar merita încercat cu rezistență în serie. 15-50 ohm pentru început. 2-3w putere.

Link to comment

15uf serie....acolo îți trebuie 2...3uf.

Daca tipa tare îl domolești cu o rez de 10..15r.

In alta ordine de idei combinația două căi cu tw pizo e cam nasoala, tw nu poate să coboare în spectrul mediilor înalte.

Link to comment

Eu umblu prin targ si iau la pret redus ( cand reusesc ) boxe mici dar de marca ...numai pt difurile de inalte....la 30-40 lei perechea merita.....cele vechi de marca chiar cu hartie suna mai bine ca cele noi metalice etc....mai scumpe ....

data trecuta era sa iau la Altex niste boxe de masina JBL la 65 lei perechea numai pt tweeterele cu mica....dar am luat o imprimanta multifunctionala color  HP  4120e la 175......

Link to comment

La alte tweetere va fi necesar sa modifici filtrele.

 

Tweetere care sa coboare suficient de jos pt o imbinare acceptabila cu wooferul sunt mari, si implicit mult mai scumpe decat ceea ce ai tu in vedere.

In general este extrem de dezavantajos sa cumperi difuzoare noi pt a repara sau modifica boxe vechi /sh. (Cu exceptia celor de top, evident)

Link to comment
Posted (edited)

Am pus 2.2uf in loc de 15 și un 100ohmi serie pe tweeter și s-au mai potolit.

Deocamdată rămân asa.

Mulțumesc tuturor.

Am pus boxa doar cu filtru și tweeter la amplificator și am observat ca bobina la tweeter se încălzește ușor, și amplificatorul s-a cam încălzit. Cred ca din cauza bobinei, ca am pus un clampmetru pe fir înainte de filtru și a urcat pe la 0.8A, dar pe fir la tweeter arata 0.

Edited by davidut5
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines