Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motorul pas cu pas este pornit, dar nu se mișcă


Recommended Posts

Am LinuxCNC 2.9.1 care rulează pe un raspberry pi 400 cu Debian 12 „bookworm” (doar pentru testarea pe bancă se va actualiza pe desktop când voi avea totul instalat pe mașina reală) și conectat la un Mesa 7i96s.

7i96s este conectat la un DM542t și apoi la un motor pas cu pas Nema 23 setat ca axa X.

Am totul instalat și am rulat instrumentul de configurare mesa și arăt o conexiune la 7i96s.

Când pornesc totul, primesc putere la motorul pas cu pas, știu asta pentru că se îngheață și nu îl pot învârti.

7i96s este conectat la șofer după cum urmează:

pasul 0---> Pul-

Step0+ --> Pul+

Dir--> Dir-

Dir+ -> Dir+

Nu sunt sigur de unde să încep în rezolvarea problemelor și orice informație ar fi utilă.

Mulțumiri.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ai legat prost driverul la mesa , trebuie sa il legi in asa fel ca dir-sa fie legat la driver dir- si la dir + alimentezi cu 5 v driverul .

La fel si la step , celelalte conexiuni nu mai ai treaba cu ele , sau poti sa conectezi di+ la driver si dir+ de la driver  la gnd .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines