Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator 220v AC-12v AC


Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ieșirile să fie tot în alternativ? Și stabilizate ? De ce ai avea nevoie de stabilizare in alternativ la tensiuni așa mici? Dacă e așa, o soluție ar fi folosirea unui stabilizator de tensiune inaintea unui transformator, care să scoată tensiunile dorite.Dar ar fi doar o  stabilizare în gol, în sarcină tensiunea ar tinde să scadă odată cu cresterea curentului prin sarcină. Stabilizarea electronică pentru cazul acesta ar fi ceva destul de complicat, încât să depășească posibilitățile la nivel de amator.

Link to comment

Păi dacă alimentezi ,,boxe,, ai nevoie de tensiune continuă, nu alternativă.Dacă nu găsești alimentator care să scoată două tensiuni de 12V, cumperi două surse de 12V, una capabilă de 5A și alta de 1A.Vezi că vinde un coleg surse medicale excelente, de 12V/5A la vreo 25Lei.Chilipir curat, am luat de două ori de la el.  

Link to comment

Nu. Alimentatorul e de 12v AC, transformarea din ac in dc se face pe placa, i-am pus dc si nu a mers.. dupa am vazut ca are nevoie de tensiune ac pe doua intrari, curent de 4,5A si 750mA. E ciudat :D... nu am mai vazut pana acum.

Link to comment

Păi pe placă are punte redresoare și eventual stabilizatoare pentru controller, procesor, etc.

Dar sursa primară e până la urmă un transformator care sa scoată 12V/5A și 12V/1A. Atunci poți folosi două trafuri, unul de 12V/5A și altul de 12V/1A.

O poză cu transformatorul (sau sursa) original poți pune? 

Link to comment

Nu ai nevoie de stabilizare pe alternativ, aia se face pe continuu, unde e mai simplu.Deci caută fie un traf care are două tensiuni separate galvanic, de 12V/5A și 12V/1A și gata.   Sau două trafuri cu aceiași parametri. 

Traful original nu îl ai? Chiar defect, există posibilitatea rebobinării, e mai ieftină decât cumpărarea de trafuri noi....

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines