Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema laptop Asus


Recommended Posts

Buna ziua.  Am acest laptop Asus N751J defect , nu stiu modul cum s-a defectat si am nevoie de o idee ca am ramas fara solutii. Schema nu se gaseste dar e destul de asemanatoare cu Asus UX430UN, in schimb exista boardview cu placa.

Initial la alimentare, aveam tensiunea de 19V prezenta doar pe drena primului mosfet, iar la iesire pe sursa  doar vreo 4V. Dupa verificarea placii am sesizat o dioda BAT54sdw puscata (4 diode intr o capsula smd). Dupa inlocuirea ei, am alimentat , dar nu s-a schimbat nimic. Dioda puscata  pare ca are rol de multiplicator de tensiune avand acum pe pin 1 de intrare 5V si pe pin 5 de iesire 13,3V trebuia 12V. Cei 5 V de pe intrare vin de la integratul TPS51285  pin 19,  P_12VSUS_VCLK_20. 

Am scos primul mosfet afara si am facut bypass, si atunci tensiunile au revenit toate.

 

Daca il pornesc cu placuta ram scoasa,am toate tensiunile prezente pe surse , ventilatorul cupleaza, se incalzeste procesorul si cipul grafic , dar daca il pornesc cu un modul ram conectat, dupa 2 sec dispar tensiunile cu exceptia celor prezente la introducerea mufei de alimentare. Ramii sunt testati pe alt laptop si sunt ok, si de asemena am bagat si alt ram functional si acelasi lucru. Din ce am vazut, ramii folositi sunt DDR3.

Tensiunea masurata pe sursa pentru rami este de 1,37V.

La pornirea fara rami, consumul urca la aproximativ 1,3A in conditiile in care placa e goala fara hard , display etc, dar placa ramane pornita si tensiunile prezente.

La pornirea cu un modul ram conectat, consumul creste spre 1,6A dupa care imediat decupleaza tensiunile. La fel fara a fi conectat display, hard etc.

Daca ma puteti ajuta cu o idee pentru ca m-am impotmolit. Va multumesc.KnRUaaN.jpegm1KOs5q.jpeg

 

Edited by alex26
Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Va multumesc pentru raspuns si as fi curios sa aflu diferenta dintre cele 2 memorii.

Eram gata sa renunt si sa ma dau batut, am asamblat provizoriu laptopul  pana la noi idei, dar am zis sa incerc cu un incarcator mai puternic, de 4,7A si a pornit bine de data asta. Toate probele le-am facut de pe o sursa externa de 2,1A si nu mi-a trecut deloc prin minte ca nu ar fi suficienti amperi, testele fiind facute fara display conectat sau hard.

Link to comment

PC3 este memorie cu alimentare standard 1,5v sau chiar 1,8v.

PC3L este memorie low voltage, se alimenteaza cu 1,2v sau 1,35v cel mult.

Daca ati pus pc3 in loc de pc3l o sa omorati placa de baza.

Invers se poate dar o sa fie supravoltata memoria si se poate defecta, am facut teste pe multe laptopuri si pe unele merge fara probleme.

 

Edited by bobo123
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines