Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 2x150 w ?


Guest tornado220
 Share

Recommended Posts

Guest tornado220

am nevoie de o schema de amplificator de 2x150w relativ simpla cu integrate sau tranzistoare care sa mearga la +/- 35Vmultumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

pai poti sa faci 4 amplificatoare ca ala propus si le pui 2 cate 2 in punte cu niste defazoare,e destul de complicat, mai bine cauti alt traf si folosesti tot schema de mai sus dar cu mai multi finali si la o tensiune de alimentare mai mare.ai putea apela la TDA7294, 2 bucati in punte se apropie de 150w/8ohmipana la urma pe ce impedanta vrei sa mearga acest amplificator?

Link to comment
Share on other sites

Guest tornado220

am un traf de 35V si nu vreau neaparat 150W... amplificatorul il folosesc la niste boxe no namem-am apucat de amplificatorul propus aseara si voi face si cu TDA 7294

Link to comment
Share on other sites

cu tranzistori B 688 si D 718 ce se poate face?

depinde cati ai, cu o pereche poti face un amplificator cam de 50w. la o tensiune de alimentare de +/-35VDC un amplificator ar debita cam 70w/4ohmi, daca folosesti finalii astia ar fi bine sa pui amplificatorul pe boxe de 8ohmi.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest Ky_Cristian

Am vazut ca s-a vorbit mai sus de tda 7294. Am un traf de 2X 24V, tensiune asimetrica, intensitate 5A: se poate folosi pentru tda 7294? Sau stiti voi un integrat mai bun? As vrea sa obtin cam 100W pe 8 ohmi, chiar daca integratele trebuie puse in punte. In caz ca nu prea se gaseste nimic, as fi dispus sa incerc si ceva pe tranzistori, doar sa nu fie prea complicat. Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Asta inseamna +/-35V redresat, merge pe dif de 8 Ohmi sa faci cu 2xTDA7294, insa nu au viata lunga, cel putin astea de acum, daca ai originale sau unele cumparate acum 7 ani, poti sa te apuci de treaba, vezi in datele c.i. schema.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ky_Cristian

Merci de raspuns Zal, dar nu le am nici originale, nici cumparate acum 7 ani. De fapt, nu le am deloc. Vroiam sa le cumpar si sa realizez ampliful, dar daca zici ca nu se merita, atunci o sa ma orientez catre altceva. Totusi, crezi ca vor tine macar pana la revelion daca nu le folosesc la maxim (imi va fi foooooarte greu) si le pun o racire uriasa? Daca nu, ma poate ajuta cineva totusi, cu un alt integrat, asemanator cu 7294, ceva mai fiabil, alimentat tot cam intre 30-35V asimetric?Nu prea am experienta in ale electronicii sa stiu catre ce sa ma orientez si sa caut prin datasheet-uri, dar amplifurile cu integrate sunt destul de usor de realizat, si de aceea apelez la ajutorul vostru.

Link to comment
Share on other sites

Pot sa-ti dau exemplul cu Logitech Z5500, unde la +/-33V, canalul de sub e cu 2x7294 in punte cu dif de 8Ohmi si de care nu am fost deloc impresionat. Mai bine cauti alt traf cum ti-au mai zis si altii si faci un amplif cu trz, rezista mai bine decit c.i. alea mici, oricita racire le-ai pune.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines