Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controlul tensiunii unei surse cu uc 3525 prin pinul soft start


Recommended Posts

Sunt unele aplicatii in care functia soft start e useless  cum este un incarcator solar la care sursa de curent e limitata prin naura ei, iar amplificatorul de eroare este utilizat pentru alta bucla de feedback cum ar fi MPPT (controlul tensiunii la intrare).

Utilizand amplificatorul de eroare pentru controlul tensiunii la intrare am incercat sa folosesc pinul SS pentru controlul tensiunii finale de incarcare, sistemul avand doua bucle de feedback.

Mai potrivit pentru aplicatia asta este tl494 sau tl 598, dar am avut la indemana uc 3525 si am incercat cu acesta.

Circuitul din schema functioneaza in doua exemplare, in varianta din stanga, am anumite nelamuriri, pentru a incarca bateria este suficient un control PI, nu trebuie PID, daca pun condensatorul de integrare dupa optocuplor ca in varianta din dreapta banuiesc ca amplificatorul de eroare se va satura cu zgomot, in varinta clasica de PI expusa sus, zgomotul de la intrare e anulat prin bucla de feedback a amplificatorului.

 

Asa o fi ?

 

Ca o paranteza amplificatorul de eroare folosit de mine e o solutie simpla care nu necesita sursa auxiliara pentru tensiuni de pana la 300v, bateria mea are tensiunea finala de incarcare 134v lfp 40s/lto 55s.(am optat pentru incarcatoare izolate galvanic cu comanda alimentata din primar, in caz ca fac scurt intre sirurile de panouri nu apar probleme).

Screenshot from 2024-03-05 17-22-01.png

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines