dem3ntor Posted March 5, 2024 Share Posted March 5, 2024 Salut! Am cumparat un temometru tip pistol pentru a determina temepratura ICurilor SMD la inlocuirea cu suflanta cu aer cald. Problema este ca nu stiu cat sa setez constanta EMS sa imi arate corect. Daca sunteti care folositi, cum setati aceasta constanta? Link to comment
Bandi Szasz Posted March 5, 2024 Share Posted March 5, 2024 (edited) De obicei cu 0.95 merge in cele mai multe cazuri, plasticul e undeva intre 0.84 – 0.95. Cu cat este materialul masurat mai lucios/polishat cu atat ar trebuii scazut si EMS-ul. Ai aici un tabel complet cu valorile https://ennologic.com/emissivity-infrared-thermometer-readings/. In orice caz cu termometrul in infrarosu nu o sa masori temperatura componentelor SMD ci mai degraba temperatura PCB-ului, zona de masura a acestor termometre este de obicei 12:1 insemnand ca daca ti termometrul la o distanta de 12cm o sa masori temperatura medie a unei zone aproximativ de 1x1cm. Pentru a masura cu precizie componentele SMD ai nevoie de camera cu termoviziune. Edited March 5, 2024 by Bandi Szasz Link to comment
roadrunner Posted March 11, 2024 Share Posted March 11, 2024 sau de o sonda cu termocuplu care o lipesti cu banda adeziva rezistenta la temperaturi mari (kapton) aprope sau chiar pe piesa in cauza. RR Link to comment
RealAlex Posted March 11, 2024 Share Posted March 11, 2024 Nu poti folosi termometrul cu IR la asa ceva, trebuie cu termocupla, cum spune colegul de mai sus, asta daca vrei precizie atat la grade cat si la locul exact unde vrei sa masori. Link to comment
Recommended Posts