Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce difuzoare sa-mi cumpar pentru niste boxe de 150 Wats???


Guest aspe

Recommended Posts

Salut,eu tocmai sunt posesorul unei statii Yamaha A1020 care scoate 125 wats pe canal si as vrea sa-mi fac 2 incinte care sa sune Hi-fi.Am fost la magazinul BOSS unde am gasit niste difuzoare CLARION de 150 wats reali la 2.5 mil cu diametrul de 30 cm.singurul lucru cae nu ma prea incanta este faptul ca difuzoarele sunt facute in CHINA.Boxele vreau sa le fac in timp si as putea sa dau cam 10 mil pentru componentee lor.astept sugestii din parte voasta caci tre sa-mi iau salariul si tre sa-mi cumpar macar un difuzor de bass :lol:

Link to comment
  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pai vreau sa fac niste boxe paralelipipedice clasice ,si nu ma intereseaza cat de mari or sa fie atata timp cat or sa aiba un sune hi-fi.de mentionat ca amplificatorul are zero distorsion la volum mic,ceea ce imi cere ca boxa sa aiba un bax bun si la vol mic.merci anticipat

Link to comment

De la Sal poti sa cumperi (pt. o calitate medie)si la un pret de 1500000 lei :SR 3040 (putere nominala de 100W, dimensiune 12",raspuns de fregventa 35-2500 Hz, etc) sau SPA 3040(putere nominala 150W, dimensiune 12",raspuns de fregventa 40-3500Hz,etc.)Cu aceste difuzoare pe bas,plus medii ,inalte,filtre,cuti mochetate,site ,etc.Ajungi la aproximativ 3,5-3,7milioane pt o boxa. Pt. alceva pretul va fi mai mare.

Link to comment

clarioanele alea nu sint in china facute sint in turcia si rezista la mai mult de 150 w rms dar boxe hi-fi nu poti face cu ele ca au distorsiuni destul de mari !nu se aud rau au un bas profund si placut dar la putere mare incepe si troncane ceva in ele ! si orce ai face troncanitu ala tot se aude !am mai auzit asa ceva la difuzoarele infiniti kappa de 12 care nu este cu mult mai bun si costa dublu ! daca faci pe 3 cai si il filtrezi intre 30hz si 500hz s-ar putea sa nu se mai auda acel trancanit ! au un spl 90 adica nu sint foarte rele singura problema este sa iti dea toti parametri ts ca altfel e greu sa nimeresti o cutie buna ! mai e ceva bun ca din ce am vazut eu nu necesita cutii mari ca sa coboare la 30 hz

Link to comment

CLARION de 150 wats reali la 2.5 mil

Voi sunteti intradevar sariti daca dati atatia bani pe un difuzor de 2 lei, cu banii astia iti cumperi un difuzor profesional de calitate :lol:
Link to comment

pot sa fiu si eu de alta parere !nu este chiar un difuzor de 2 lei ! coboara foarte bine in bas jos !la 30 hz se comporta foarte bine ! si in sinus tine 150 w fara nici o problema ! eu recunosc ca este foarte mult 2.5 mil pentru el dar eu cind am luat asa ceva nu prea aveai unde sa gasesti alceva mai bun orcit de mult ai fi cautat eu am dat 1 mil pe asa ceva ;si un eminance delta 12 cind am dat eu 1 mil costa 6 mil bucata asa ca era un pret bun !acum poti sa iei un p-audio cu 2.3 mil care sa se auda mult mai tare si mult mai hi-fi dar problema e ca mai jos de 60 hz e greu sa cobori cu asa ceva ! poate doar cu mmmmmm cutii foarte mari ! cu clarionu asta turcesc la 70 litri ai 30 hz asa ca nu este foarte rau !

Link to comment

Am sa merg astazi la BOSS sa iau toti parametrii difuzorului.Magazinul se afla chiar langa caminul meu :)Dar totusi parca asa vrea sa-mi fac ceva care sa sune mai hi-fi (amplificatorul yamaha are 0 distorsion ).Vasile tu ai zis ca la banii astea gasesc difuzoare bune de firma,da-mi o adresa sau link sa ma uit.La visaton am gasit pe la 130 dif pentru 150 wats si sunt mult prea scumpe pentru mine(la boss am gasit si niste tw de 150 wats la 1.200.000) deoarece daca mai adaug filtre+dif de medii si inalte +cutii ajung sa depasesc cu mult 10.000.000 si student fiind este cam greu.Am inteles ca as avea nevoie de un difuzor de bas "de cursa lunga"pentru a avea un bas frumos si rotund si de aici eu am tras concluzia ca cursa lunga = membrana cat mai mare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines