Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare w200 din acumulator extern


Guest raduvm3000
 Share

Recommended Posts

Guest raduvm3000

Am un handsfree pt w200 si nefiind original, are toti pinii si pot desface si mufa. Acum as vrea sa il alimentez cat sunt cu el "pe drum" si ascult muzica, din alt acumulator, ca sa nu il descarc pe al lui. Eventual o baterie de acumulatori in rucsac, etc. Mai am 2 acumulatori Li-Ion de 3.7V pt Nokia 3410, pe care ii pot incarca chiar cu un 3410 care mai functioneaza doar ca incarcator. Ma gandeam sa-i folosesc ori pe amandoi cu un regulator de tensiune sa cobor tensiunea, ori cate unul si sa o ridic. Totusi nu reusesc sa gasesc un IC dedicat sa fac un "buck/boost regulator". Am gasit sa construiesc un coborator cu componente discrete http://sound.westhost.com/appnotes/an006.htm Acum uitandu-ma la eficienta maxima dintre acest regulator in comutatie (67%) si unul liniar (7805 ~ 55%) , vad o diferenta de 12%. Sa zicem ~20% cu un IC dedicat.

Am incarcat 4 acumulatori obisnuiti NiMh si cu ei plini am in jur de 5.8 V. Cand o sa inceapa sa se descarece de la 1.45 pe la 1.25 presupun ca o sa ramana aproape de 5V. Incarcatorul fara sarcina vad ca imi da 5.45V. I-ar dauna telefonului/acumulatorului daca il alimentez asa direct din acumulatorii inseriati, cu tensiunea nestabilizata, dar fara alte regulatoare care sa imi scada eficienta? Sau ce solutie sa adopt pt coboratorul/ridicatorul de tesiune?

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare o idee cel putin inutila, dar daca asta e dorinta ta...In principiu telefonul nu ar trebui sa se strice daca il alimentezi cu 5.8V, totusi iti recomand 2 acumulatori cu Li in serie (ii incarci individual), urmati de un 7805.La cat costa un mp3 player... nu prea m-as mai complica cu w200.

Link to comment
Share on other sites

unele telefoane nu pornesc procesul de incarcare daca nu 'vad' >5v de la sursa (in cazul meu e vorba de >6v)problema e ca trebuie o schema de limitare de curent,ca daca descarca acumulatorul extern sa-l incare pe cel intern e cam aiurea(~50% e randamentul)limitarea ar trebui facuta pe la 50-100mA(tel nu consuma mai mult cand canta)cateodata e mai usor sa fie un singur gadget care le face pe toate(camera foto,gsm,mp3 etc) decat mai multe

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines