Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplicare filtre in virtual dub .


Nemesis

Postări Recomandate

Am niste filmulete facute cu o camera foto digitala care-s cam labartate (de ex 11 min=300 si ceva de mb) . Am folosit Virtual dub(1.7.6) pt o comprimare mai puternica ( codecul a fost xvid - 900kbps) si rezultatul sa zicem ca e bun cu exceptia faptului ca fata de filmul original, la cel rezultat, imaginile par formate din patratele (nu stiu cum ii zice tehnic la fenomenul asta ) . Asa ca rog pe cine cunoaste mai bine virtual dub-ul sa-mi dea si mie niste sfaturi cum sa scap de patratelele alea.....ce setari trebuie.....sau ce filtre sa aplic . Eventual daca stiti ceva programe de editare video mai performante...nu ezitati sa le faceti reclama aici :smt036 sau poate imi recomandati alte codec-uri. Pe scurt ideea este ca vreau sa obtin o imagine cat mai "analogica" care chiar daca prin compresie pierde din detalii (cat mai putin cu putinta) sa nu prezinte patratele alea stresante .Decat cu patratele mai bine o imagine ma incetosata asa ca filmele de pe VHS-uri mai vechi (evident "ceata" sa fie in limita bunului simt :smt025 ) . Si daca suntem la un topic despre editari video....cum s-ar putea lipi filme cu rezolutii diferite si cu frame rate diferit (cu Virtual Dub sau cu altceva) ? "Virtualul" mi-a zis ca nu poate...dar poate mintea :smt033 .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Problema ta apare de la configurarea codecului , respectiv bitrate prea mic .Filmarile cu cameara presupun multa miscare (trepidatii ) si de aceea este nevoie de o recompresie cu un bitrate mai mare ori o recompresie in 2 pasi .

 

Uite aici un alt codec mai capabil :

http://sourceforge.net/projects/x264vfw/

 

Documentatie despre el aici:

http://dtsunited.20.forumer.com/viewfor ... a3f68d4cea

Link spre comentariu

De fapt camera era pusa pe un monitor...deci nu se misca :smt025 . Oricum am inteles ce am vrut sa spui . Asa ca idee, am vazut filme luate de pe direct conect care au aproape 2 ore jumate pe un singur cd (700mb) si desi imaginea e mai slaba calitativ totusi nu apar acele patratele . Stiu ca scenele dinamice reclama un bitrate mai mare decat media bit-rate-ului filmului , insa patratele apar pe intreaga suprafata a cadrului indiferent daca e vorba de o secventa dinamica sau mai putin dinamica . Mersi de link, o sa incerc si cu (,) codecul din link si sa vad ce reusesc sa obtin cu el .

Link spre comentariu

Nu am inteles exact daca ai capturat folosind VirtualDub sau l-ai folosit doar pentru compresare ulterioara.Daca l-ai folosit pentru captura si compresie in acelasi timp... problema e de la procesor. Ar trebui sa "capturezi" intr-un codec mai putin avid dupa putere de procesare(de exemplu mpeg2) iar la audio sa nu faci compresie, pentru ca mai tarziu sa faci compresia video/sunet dupa cum vrei tu(de exemplu xvid/lame).

Link spre comentariu

Nu-s chiar asa de tantalau icat sa fac compresia finala direct din captura :smt005 ....mai ales pt ca nu-mi permite procesorul . Deci ca sa se inteleaga....eu am descarcat filmele labartate de pe camera foto si acum incerc sa le comprim cu pierdere de calitate minima . Mai astept pana diseara ceva propuneri si dupa aia ma apuc sa testez si x264vfw, si Ulead-ul si "Placinta" .

Link spre comentariu

Asa ca rog pe cine cunoaste mai bine virtual dub-ul sa-mi dea si mie niste sfaturi cum sa scap de patratelele alea.....ce setari trebuie.....sau ce filtre sa aplic . Si daca suntem la un topic despre editari video....cum s-ar putea lipi filme cu rezolutii diferite si cu frame rate diferit (cu Virtual Dub sau cu altceva) ? "Virtualul" mi-a zis ca nu poate...dar poate mintea :smt033 .

Si eu m-am "lovit" de aceeasi problema.Am rezolvat-o simplu, cu Dr.DivX, varianta free.Acesta iti deschide suficiente tipuri de formate video si poti sa setezi cat sa aiba fisierul avi final. Calitatea este foarte buna. Mai departe, eu folosesc taiere-lipire, deoarece nu tot ceea ce filmezi vrei sa pastrezi; conditia este, insa, sa folosesti acelasi frame-rate si setare a codecului audio. Dub-ul are dreptate!Toate filmuletele, indiferent de setari (frame-rate, etc...), trece-le prin Dr.DivX, la care stabilesti niste setari standard (frame-rate, bit-rate, etc...) pentru fisierul final si obtii fisiere pe care le poti apoi taia si lipi cum doresti.M-am cam grabit, dar sper sa fi inteles toata lumea...
Link spre comentariu

Merci de sfat fcon, cu Dr Divx e mai bine :supz: . Imaginea nu mai are patratele . Despre calitatea comprimarii nu prea pot sa spun nimic pt ca nici filmul original nu e prea clar . O sa fac un test comprimand un film luat de pe un dvd....sa vedem cum arata dupa comprimare . Daca mai stiti si alte solutii....postatile aici ca-i mai bine sa ai mai multe solutii din care sa poti alege .

Link spre comentariu

O sa fac un test comprimand un film luat de pe un dvd....sa vedem cum arata dupa comprimare . Daca mai stiti si alte solutii....postatile aici ca-i mai bine sa ai mai multe solutii din care sa poti alege .

Tot din experienta, alt soft valoros este DvdX: http://www.labdv.com/dvdx/download.php, tot program free.Daca alegi bine setarile, calitatea unui dvd transformat in avi este exceptionala!Dr.DivX imi place mai mult in variantele putin mai vechi, pe vremea cand era softul echipei de la divx.com; setarile erau mai simple si interfata mai sugestiva; in varianta noua, este compatibil cu mai multe formate (inclusiv Matroshka si QuickTime), dar parca-mi placea mai mult altadata...Pentru ripuit DVD-uri, cel mai simplu si eficace soft l-am descoperit a fi Dvdfab (http://www.dvdfab.com/download.htm), cu formate foarte diverse, inclusiv DVD to DVD (total sau partial), formate pentru ipod sau extragerea canalului audio dintr-un DVD, pe melodii!Pentru convertit avi in DVD, cel pe care il folosesc este ConvertXtoDVD (http://www.vso-software.fr/download.php), care accepta inclusiv subtitrarile, iar calitatea conversiei (rapide, de altfel, in jur de 1h) este excelenta.Daca mai vreti ceva soft de prelucrare audio-video, cu placere... :smt006
Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări