Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Silicon pentru lipire componente

Recommended Posts

Buna ziua. Ma intereseaza cum se numeste sau cum sa caut de ex pe Mouser, acel silicon cauciucat care se lipeste pe placi si condensatori sau tranzistori pentru  a-i tine fixati bine si a nu se desprinde de la trepidatii. Am nevoie intr o boxa activa ca aici e nevoie. Va multumesc.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• validae

2

• alex26

2

• BRANCA

1

• misuraelectronic

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Poți folosi liniștit silicon sanitar, transparent sau alb.Chiar și silicon termorezistent, tip ,,Gasket,, de genul ce se pune la etanșarea tobelor auto.Au calități adezive excelente și izolează electric.

Eu am folosit cu succes siliconul transparent la izolarea bobinelor de inducție de electrificatoare.Au rezistat chiar și imersate în apă uneori....:rade:

Pistol si batoane am, dar ma gandeam ca nu e ok sa l folosesc la stabilizarea regulatoarelor, alea se incing ca naiba, ca ce am eu, nu au gram de radiator. O sa caut siliconul mentionat de dl Vali. 

Dacă se încing stabilizatoarele liniare, nu le îngropa în silicon fiindcă le vei lua și bruma de răcire avută, dar dacă totuși vrei să le fixezi și pe ele, pune-le un ,,steguleț,, de tablă ca radiator, apoi rigidizează-le doar la nivelul terminalelor, nu depăși nivelul de mijloc al capsulei.Au nevoie de răcire....

Acolo unde există posibilitatea, stabilizatoarele se pot ,,culca,, pe placă și adăugând un mic radiator de tablă sau unul dedicat, recuperat din alte electronice, se fixează cu un șurub împreună cu radiatorul de placă.Astfel au și răcire și rigidizare....dar uneori nu e spațiu.