Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am plecat din tara si masina mea o foloseste cineva!


Recommended Posts

Salutare tuturor. In urma cu 3 ani am cumparat o mașina de la o cunostinta.

Totul in regula, talon fiscal etc.. masina a fost trecuta pe numele meu.

Am avut 30 de zile la dispozitie sa o inregistrez dar nu am facut-o. Am fost nevoit sa plec din tara din motive de sanatate si m am intors in UK.

avand niste datorii a trebuit sa dau masina cuiva (nu am fost complet de acord,dar a fost cu consentamantul meu).

Am inteles ca persoana respectiva acum foloseste masina intrun depozit cara ciment si alte materiale dintr un capat al celuilalt al depozitului).

Intrebarea mea. Daca ma puteti ajuta va rog.. este daca cel ce are masina acum imi poate cauza probleme pe numele meu, si unde ar trebuii sa anunt ca eu nu mai sunt proprietarul masinii..

Mentionez faptul ca locuiesc in anglia si nu ma prea intorc prin Romania.

Masina mi a fost luata oarecum cu forta, neavand sa ii dau omului bani pentru datorie, si a luat masina.. dar nu am comentat pentru ca sincer outin imi pasa de masina acea veche.. vreau doar sa ma asigur ca nu imi poate creaa probleme.va multumesc anticipat!!!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In momentul in care ati remis cheile (si actele masinii) , pentru perioada in care nu reclamati masina ca fiind furata , ati incheiat un contract de comodat in privinta masinii cu cetateanul respectiv . Masina este inmatriculata pe numele vanzatorului sau a radiat'o ?

Problema este ca datorati impozitul, majorarile si amenda pentru nedeclararea la fisc in termen

Link to comment

https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-forms/vehicle

Aici iti apare daca are ITP.

https://www.aida.info.ro/polite-rca aici asigurare.

 

Circulatul fara ITP sau asigurare mai nou se considera circularea cu inmatricularea suspendata deci e penal.

 

Ce ar trebui sa faci e un contract cu omul ca i-ai vandut masina si sa o radiezi de la fisc, iar de acolo se va radia automat de la politie. Pana atunci nu ai ce face, in acte e masina ta. Orice amenda, orice chestie tu vei fi luat la intrebari.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Masina este pe numele tau, in consecinta tot ce deriva din proprietatea acesteia iti va fi imputat tie (impozite, amenzi, etc.), tinichele pentru omul de rand sunt multe. Ideal e sa faci cat mai rapid un contract de vanzare cumparare sa scapi de ea (chiar daca o sa fii nevoit sa dai niste bani), daca nu, calea este lunga si costisitoare in instanta. Chiar daca o declari furata.

Link to comment

Păi dacă proprietarul nu l-a împuternicit legal pe cel care o folosește, dat fiind că proprietarul nici nu e în țară, ce vină are el? Cel care circulă cu ea poate fi acuzat de furt, dacă a luat-o în mod abuziv.

Tu poți să ai o masină fără nicio taxă platită, in afară de impozit și nu dai socoteală nimănui câtă vreme nu circuli cu ea pe drumuri publice.Când circuli cu ea pe străzi fără ITP, asigurare sau rovignieta, atunci răspunzi legal, dar in caz că cineva ți-o ia abuziv din curte în lipsa ta, ce vină ai tu? Presupunând că nu i-ai dat voit cheile respectivului să circule cu ea, iar respectivul nu plătește taxele necesare....

Link to comment
Acum 12 minute, validae a spus:

........... Presupunând că nu i-ai dat voit cheile respectivului să circule cu ea, iar respectivul nu plătește taxele necesare....

Aici e aici, sunt nuante ”masina mi-a fost luata oarecum cu forta”, daca are cheile si talonul date de proprietar? Oricum, trebuie sa demonstreze acest lucru ca masina a fost luata ”oarecum cu forta”. Solutia cea mai buna si costuri relativ reduse este cea amiabila.

Link to comment
  • 2 weeks later...
La 04.03.2024 la 15:26, amudsen a spus:

Aici e aici, sunt nuante ”masina mi-a fost luata oarecum cu forta”, daca are cheile si talonul date de proprietar?

Asta seamana cu alta vorba de duh...a ramas putin insarcinata.:rade:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines