Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tipic dvd stand alone?


Postări Recomandate

au ajuns la mine 2 dvd playere unul blue tech si unul seitechpartea mecanica e la fel la amandoua , placa de baza aprox la fel , sursele la fel , si ca asemanarea sa fie completa acelasi defect : nu invart discul, invart suportul gol dar nu au putere sa invarta cu tot cu discam alim motoarele cu 4.8, merg bine , am masurat pe mufa ce iese din placa si cu motorul conectat am 0.3-0.5V in momentul de spin prima oara cand intampin defectul ... are cineva o sugestie ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Masoara motorul pe ohmetru.In mod normal trebuie sa ai intre 8 si 10 ohmi,orice alta valoare mai mare sau mai mica implica scimbarea motorului.O solutie empiririca(imi era lene sa tot schimb motoare),cu o sarma subtire ,prin gaurile din capacul motorului in asa fel incat sa atinga contactele rotorului si alimentam motorul cu o tens de 5V.Asa reuseam sa i-l curat de oxizi.Spor la depanat. :smt024

Link spre comentariu

Omul vorbeste despre motorul care invarte DVD-ul. Pana acum nu am vazut sa fie altfel decat motor pas cu pas si direct drive. Nu are perii. Nu are roti dintate sau pinioane. Nu are ce sa se strice la un astfel de motor. Se arde driverul care il comanda.In ce aparat ati vazut voi motor cu perii care invarte DVD-ul?

Link spre comentariu

"Cand toata lumea iti spune ca esti beat, mai bine te duci si te culci!"

 

Nu sunt depanator iar DVD din astea de 1 milion playerul nu am vazut niciunul desfacut. Desi mi se pare tare ciudat :rolleyes: va cred pe cuvant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări