Napo Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 Buna ziua, M-ar interesa un desen PCB pentru amplificatorul care a fost discutat in topicul "Amplificator audio Tehnium 5/1983" (autor Victor David) - daca are cineva si e dispus sa mi-l ofere, ma voi achita intr-un fel sau altul. Stiu ca e invechit ca si conceptie, am vazut ca exista alte solutii mai bune, dar cineva drag mie a realizat acest montaj care acum e praf (datorita umezelii) si ma roaga sa incerc sa-l ajut sa-l refaca. Pe acela, desigur! As pastra topicul acesta deschis si ptr. cazul in care ar aparea ceva probleme si poate unii dintre dvs. ar fi dispusi sa ma ajute. Multumesc anticipat! Napo Link to comment
sonic11 Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 Că sa semene cu ce aveți ar trebui o poza cu ce aveți. Ce cerințe sunt... simpu placat...lungime, lățime.....etc. Link to comment
Napo Posted February 12, 2024 Author Share Posted February 12, 2024 Acum 3 ore, sonic11 a spus: Că sa semene cu ce aveți ar trebui o poza cu ce aveți. Ce cerințe sunt... simpu placat...lungime, lățime.....etc. Sunteti amabil dar nu trebuie sa va deranjati cu o conceptie de la zero. E suficient daca cineva are deja un PCB desenat ptr acest amplif (eventual si testat). O sa refac o buna parte din mecanica cutiei, asa ca o sa adaptez dupa nevoie. Cu pozele e greu... si inutil, ptr. ca montajul e intr-un susbsol al unui cunoscut varstnic la care nu am cum sa ajung prea des. Link to comment
cdinu332 Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 Eventual și câteva piese rămase. Sau toate, ca să fie bine. Dati-i mesaj lui Costa. Link to comment
Costa Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 @Napo -salutare,am acest amplif functional in sensul ca se poate asculta muzica. La mine nu la cea mai buna calitate. Traful are nevoie de secundare separate si sursa dubla stabilizata pt preamplif pt ca am ceva oscilatii in functie de pozitia potentiometrului de inalte, Protectiile nu le-am experimentat de loc sunt pe placa dar nu am pus piesele din economie atunci... Cablajele pt etajul final si preamplif au fost desenate de mana si asa au ramas pt "autenticitate". Nu stiu cum te-ar ajuta o poza cu varianta mea de pcb,a fost realizata acum 40 de ani destul de primitiv asa cum se putea. Desen pe foaie de mate,copiat cu indigoul pe cablaj,traseele realizate cu oja. Daca pot ajuta cu ceva sa-mi spui . Am sa fac si eu o varianta de cablaj in Eagle de dragul unor amintiri placute din tinerete. Link to comment
DjLeco2021 Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 Un amplificator foarte bun, l-am facut la vremea lui. Merita construit! Link to comment
Shambala Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 Acum 45 minute, Costa a spus: Nu stiu cum te-ar ajuta o poza cu varianta mea de pcb,a fost realizata acum 40 de ani destul de primitiv asa cum se putea. Desen pe foaie de mate,copiat cu indigoul pe cablaj,traseele realizate cu oja. Realizarea fizica a cablajului, calitatea sa si tehnologia folosita sunt in acest caz absolut irelevante. Singurul aspect important (si solicitat) este proiectul cablajului. Ca este facut cu un soft sau "ad-labum" , la fel, nu cred sa conteze. Link to comment
Costa Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 54 minutes ago, Shambala said: Singurul aspect important (si solicitat) este proiectul cablajului. Nu mai am doc originale,au trecut muulti ani si multe reorganizari la casa parintilor . Desenul e orientativ ,realizat in urma cu un an cu ocazia subiectului de pe forum . Cablajul pus in lumina dupa cum se vede. Link to comment
Napo Posted February 13, 2024 Author Share Posted February 13, 2024 Acum 3 ore, Costa a spus: Desenul e orientativ ,realizat in urma cu un an cu ocazia subiectului de pe forum . Cablajul pus in lumina dupa cum se vede. Buna ziua, dl. Costa, Am vazut postarile dvs. din topicul original, multam fain ptr. amabilitate! Ma voi inspira din desenul dvs. si o sa vad ce va rezulta pana la urma! Felicitari ptr. rabdarea de a reface montajul si ptr. realizarea pe care ati facut-o la vremea aceea, cu posibilitatile de atunci ! Le multumesc si lui DjLeco si Shambala ptr. mentiunile postate, o sa tin cont de ele. Cand voi avea ceva concret, o sa revin sa postez. S-ar putea sa dureze ceva, ca la job intram in "dansuri", dar o sa ma straduiesc. Ma bucur sa aud de la dl. Costa si DjLeco ca montajul a dat rezultate bune, macar stiu ca ar trebui sa obtin ceva rezonabil. Sanatate si numai bine! Napo Link to comment
Costa Posted February 13, 2024 Share Posted February 13, 2024 DACA o sa fie un proiect finalizat te sfatuiesc sa reiei discutia ,spor. Link to comment
Recommended Posts