Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori 2SB716

paul_ral

Recommended Posts

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• paul_ral

5

• Marian

2

• flomar60

2

Top Posters In This Topic

Tinand cont ca nici pe site-ul producatorului nu-i mai gasesti ( nici pagina dedicata nu mai au ), de ce nu cauti inlocuitori moderni?

Uite ce zice digikey spre exemplu dupa o cautare parametrica de 30 de secunde:
https://www.digikey.ro/en/products/filter/transistors/bipolar-bjt/single-bipolar-transistors/276?s=N4IgjCBcoOwCxVAYygMwIYBsDOBTANCAPZQDaIAzABxVhUBMIAuoQA4AuUIAyuwE4BLAHYBzEAF9C9MAAYI0ECkgYcBYmRABWGQAIAtgEEQhAGy7DxkDHNGWIDlwCqQgewDyqALK502AK58uBJSshSIimhYeIQkkORg9LoAapYJmjophGAUyalwuVnaGalmxXYOkCDOrh7evgFB4k1AA

Datasheetul se gaseste iar piesele existente in comert, inclusiv DIGIKEY, nu corespund intru-totul cerintelor. Avand in vedere că este vorba de un Accuphase destul de rar, nu pot face compromisuri.

Edited by paul_ral

Nu despre pdf vorbeam, alea sunt gazduite pe servere independente de producator.

Eu ma refeream la pagina dedicata a tranzistorului de pe site-ul producatorului, pagina care nu pare sa mai existe pentru ca nu se mai fabrica demult ( nici Octopart nu-l gaseste pe la distribuitori autorizati ). 

Probabil singura ta sansa e sa gasesti ceva recuperat. 

PS: Te-ai uitat macar putin pe lista aia?
Ca eu am alcatuit-o tocmai dupa parametri tai, tensiune, polaritate, curent, hfe minim cat ai cerut, Cob extrem de mic, etc.

Nu exista parametru la tranzistorii vechi care sa nu poata fi regasit sau reprodus in tranzistorii moderni, ba dimpotriva, tehnologia productiei a evoluat suficient de mult incat cei moderni sa fie mult mai buni. 

Adica nu-i nici un compromis, ba din contra, e upgrade. 

Da, singura speranta sunt piesele din dezmembrari. Poate apar, am experiență în căutarea potcoavelor de cai morti. Il astept pe @fluffy cu noutați!

Din cele 8 bucati au rămas 7 bucati, unul a fost defect... deci, cele 7 bucati sunt ale dvs! Adresa pe PM cu telefon inclusiv ca să vi le trimit...