iuliantv Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) Buna ziua,poate cineva care a testat sa.mi spuna daca,displayul port(nu mini display port,sau alte variante)la hdmi reda si sunetul prin hdmi se da una bucata mini pc ce are doar display port si dvi ,ce se vrea conectat la un tv 4k,sa redea imaginea in 4k(da mini pc.ul suporta 4k)dar si sunetul,fara alte cabluri de preferat ar fi un cablu direct display port la hdmi (aceste cabluri sant reversibile? 0 trebuie neaparat un adaptor? nu exista un cablu direct? am vazut configuratia pinilior au multi pini total diferiti, nu prea am avut de.a face cu displayurile port,si cand am avut de.a face era acum ani buni va multumesc Edited February 5 by iuliantv Link to comment
modoran Posted February 6 Share Posted February 6 Dvi și hdmi sunt bidirecționale ( că văd că ai dvi ). Merge și sunet pe dvi in 99% din cazuri. De la display port la hdmi trebuie fie adaptor pasiv daca mini pc-ul tau suporta dual mode ( nu știu dacă e asa ) sau adaptor activ, cu integrat specializat. Duce și sunet, dar depinde de implementarea adaptorului folosit. Link to comment
iuliantv Posted February 6 Author Share Posted February 6 nu stiu de ce tineam minte ca ca dvi nu are suport audio,asta e varianta dvi de pe mini pc Multumesc Link to comment
modoran Posted February 6 Share Posted February 6 In mod normal nu are, dar toate placile video ce le-am incercat eu emit si sunet pe portul DVI ( cu convertor pasiv la hdmi, adica cu sarme chioare in interior ). Link to comment
cimitavita Posted February 6 Share Posted February 6 De când DVI suportă 4K? Singura soluție e un adaptor DP -> HDMI care să suporte și sunetul. Un astfel de adaptor care suportă și sunetul costă 35 lei. Link to comment
Andrei C Posted February 25 Share Posted February 25 On 2/5/2024 at 11:34 PM, iuliantv said: Buna ziua,poate cineva care a testat sa.mi spuna daca,displayul port(nu mini display port,sau alte variante)la hdmi reda si sunetul prin hdmi se da una bucata mini pc ce are doar display port si dvi ,ce se vrea conectat la un tv 4k,sa redea imaginea in 4k(da mini pc.ul suporta 4k)dar si sunetul,fara alte cabluri de preferat ar fi un cablu direct display port la hdmi (aceste cabluri sant reversibile? 0 trebuie neaparat un adaptor? nu exista un cablu direct? am vazut configuratia pinilior au multi pini total diferiti, nu prea am avut de.a face cu displayurile port,si cand am avut de.a face era acum ani buni va multumesc Da, suporta audio. Am acelasi sistem, o unitate sff cu mufa displayport si hdmi la un tv 4k. Cablurile nu sunt reversibile, merg doar in directia indicata. Nu trebuie adaptor, se gasesc cabluri de calitate pe emag sau conectica care duc 4k. Link to comment
Recommended Posts