Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser pe 3018 cu woodpecker 3.2a


Florin Miroiu
 Share

Recommended Posts

Salut. Am cumpărat un laser din China, 5,5w putere focala , de 40w. Folosesc programul Laser GRBL. Chinezul spune că se alimentează la12v, dar pe placa laserului unde se conectează mufa de alimentare scrie 24v. L am întrebat pe chinez care este tensiunea de alimentare dar a dat o cotită. Mufa are trei pini +,-, și pwm. Placa are mufa pentru laser cu aceluiași semne. Am conectat laserul la placa ,cu tensiunea de 12v , pornește ventilatorul dar nu scoate nici un fascicul. Am pornit din program reglare fascicul dar nu se întâmplă nimic . Am măsurat pe placa tensiunea de pwm și este de 3v . Totuși nu cred că este defect. Va rog să mă îndrumați ce sa mai fac in continuare că m am blocat. Mulțumesc. 

ae_1706649168846.jpg

Screenshot_2024-01-30-23-00-58-403_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Compară laserul pe care l-ai luat cu altele similare, vezi ce zic clienții la recenzii, de obicei comentează la astfel de erori de descriere...e posibil să se alimenteze totuși la 24V, că altfel nu scriau aiurea pe placă.

Link to comment
Share on other sites

Ce înseamnă putere 40W? E consumul? Pt 40W la 12V trebuie 3.3 A și pinii aia sunt cam mici pt a duce permanent peste 3A. Deci posibil sa fie vorba de 24V iar astfel curentul ar fi de 1.7A mai rezonabil pt pinii aia. 

Link to comment
Share on other sites

@Florin Miroiu poți verifica la ce tensiune este ventilatorul? 

M-am uitat pe Ali la modele similare  doar că sunt cam multe ambiguități, unii la 5,5W specifica consum 20W alții 40W însă la toate scrie 12V. Cum ai măsurat impulsurile PWM? Chinezul zice ceva de 5V cu frecvență între 100Hz și 30KHz (destul de permisiv)

Link to comment
Share on other sites

Salut. Laser GRBL are opțiunea de a regla fasciculul cu un buton și zice că pornește lasarul cu 3% din putere. Am măsurat tensiunea cu multimetru pe pinul pwm și - . Fără laserul conectat , sa vad daca am semnal și aveam ~3v. Deci placa da comanda, zic eu. Am să îl alimentez și la 24v ,poate merge. Am primit mesaj și de la chinez și tot la 24v spune că se alimentează. Credeam că nu sunt singurul de aici care are problema asta. Cineva trebuie sa fie primul. 

Link to comment
Share on other sites

Salut din now. Pentru cei care s au implicat în această problema țin să le mulțumesc și să îi anunț că lasarul acesta funcționează la 24v dar butonul din GRBL pentru reglarea fascicululi și care este de 3% din puterea lasarului ori nu funcționează ori nu este vizibil la această valoare. Cred că vor mai urma și alte probleme . Ținem legătura.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines