Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Xiaomi 13T


Recommended Posts

Salutare, incerc să găsesc un înlocuitor lui P30 și tatonez ofertele de pe piață. Am avut ocazia să mă joc cu un 13T. Superb telefon. S-au întrecut pe ei chinejii. Plecând de la aspect, calitate și finisaje, până la caracteristici. Ar fi totuși o nelămurire pe care nu am reușit să o rezolv nici la vânzători autorizați, nici la service GSM. Este vorba de programul AIDA 64, care îți zice ce și cum despre terminal. Când e vorba de camere, de ex cea frontala, peste tot in specificații e data de 20MP. In AIDA scrie 5MP. La fel și la cea din spate. Dă că ar avea 13MP, iar in specificații, peste tot scrie de 50MP.  La toate terminalele testate până acum, și nu sunt puține, ce scrie in specificații, scrie și în AIDA. Telefonul este cumpărat din magazin, nu SH. Are posibilitate de retur, dar e prematur să hotărăsc până nu mă lămuresc.

 Screenshot-2024-01-26-07-25-53-974-com-f

 

Screenshot-2024-01-30-11-13-36-190-com-a

Daca are cineva chiar și seria pro, ar fi ok o testare/verificare. Camerele sunt identice și la T și la T Pro, care are proc mai tare, pt jocuri. Voiam să aflu dacă e o eroare de soft, și la toate dă la fel, sau e alta eroare, și doar la ăsta dă așa.

Tehnic (cel puțin până acum) e fără reproș, și sunt greu de mulțumit. Doar aspectul ăsta vreau să-l lămuresc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu folosesc de 10 ani aplicația asta. Nu cred că nu e cunoscută. Știu că la camere se mai combină 4 pixeli in unu, sau alte combinații și le dau rezoluțiile alea turbate, dar pe de altă parte, de fiecare data ce am citit în specificații, am găsit și în AIDA. Pt prima data, acum nu coincide. Mă gândesc să nu fie un lot cu camere mai slabe, vândut la preț normal. De asta aș fi vrut să mai verific la un exemplar măcar. Cele din showroom sunt variante demo, nu se pot instala aplicații, deci nici AIDA.

Link to comment
Share on other sites

Acum 30 minute, antonvasileeee a spus:

Aida spune adevarul .

Putini , deocamdata , stiu de aida .

 

Spune doar ce comunica driverul respectiv. Sa vezi la pc-uri temperaturi de 128 grade C sau alta putere a lui 2 de zici ca a luat foc cu totul si inca merge.

Link to comment
Share on other sites

Lasand la o parte alte aspecte, chiar dacă in timp am văzut zeci de telefoane cu aplicația asta, acum, am probat pe  8pro, 9pro, 12pro de la xiaomi. P30 al meu, de la Huawei, S20, A54 de la samsung. Atat am avut la îndemână. Pe toate daca scrie principala de 64mp atat scrie si in AIDA. Daca principala e de 108mp, atât e si in AIDA. Chiar dacă real senzorul e de 16mp sau cât o fi. Marimea pozelor(fișierelor) in acelasi format, e cam aceeași cu cele de la P30, deci inclin să cred că și acolo e la fel, doar că la specificații camera principală e de 40mp si in AIDA la fel. Nu mă cramponez de o cifra anume. Voiam să știu dacă toate sunt așa, sau doar exemplarul care s-a nimerit la mine e cu nervii încrucișați.

Link to comment
Share on other sites

Am mers la magazin până la urmă, si nu au avut nici o explicație. Am mers cu telefonul configurat si acolo i-am dat reset, ca să le pot demonstra. Am facut retur, si a rămas să le trimit print screen cu ce am găsit in telefon, ca să ia legatura cu importatorul. Neoficial, au zis ca poate fi vorba de un model fabricat pt alta zonă de pe glob, și accidental (sau nu) a ajuns pe piața noastră. O sa aștept pana aduc si altii modelul, si mai incerc odată. Merită, in rest avea caracteristici bune. 

Link to comment
Share on other sites

Eu l-am avut cu 2300, de la flanco. In alte părți ori e stoc epuizat, ori e mai scump. Cu siguranta se va mai ieftini. E lansat in septembrie 2023, deci inca relativ proaspăt pe piață. Estimez ca in 2...3 luni va fi sub 2000 lei. O sa mai incerc cu un exemplar, dar nu de la flanco. Posibil să aibă de la același importator, același lot. Desi nu am ce le reproșa, returul a decurs fără discuții, doar ca banii pe card pot intra in max 2 saptamani. Daca plătești cu cash, era instant facut returul sumei. 

Link to comment
Share on other sites

Daca plătești ramburs cu cash îți cer cont bancar sa transfere suma, acum daca ai făcut retur in magazin fizic posibil să îți fi dat banii din casierie, nu știu. Dar online in nici un caz nu primeai banii cash înapoi.

Link to comment
Share on other sites

Nu am cumparat online, nu stiu de unde reiese asta.

1 oră în urmă, modoran a spus:

Dar online in nici un caz nu primeai banii cash înapoi.

Se subintelege ca online, nu poti plati cu cash, si nu poti pretinde cash.

Link to comment
Share on other sites

Am probat și un redmi note 13 pro plus. Aceeași comportare în aplicația aida64. Se pare că e chestiune pur comercială oferirea unor date în specificații, și altceva când interogăm terminalul. Probabil că nu suna bine sa zici (ca producător)că ai camera frontala de 4...5mp, dar când scrii 16....20mp parcă altfel sună. Nu mai zic de senzorul de 200mp, care real este de 12mp. Calitatea foto e peste medie, dar nu pe măsura așteptărilor, mai ales daca vii de pe Huawei. Dar comparat cu A54 de ex, Samsung cam gâfâie să tina pasul. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 47 minute, doru3160 a spus:

Nu mai zic de senzorul de 200mp, care real este de 12mp.

Nu cred că este așa cum spui, adica producător să zică 200 MP și ea sa fie de 12 MP.

Într-adevăr AIDA "vede" rezoluția reală dar nici producătorul nu minte prea mult deoarece folosește o tehnica numită pixel binning. 

De exemplu la Xiaomi-ul meu camera principală spate este de 108 MP și în AIDA este fix valoarea împărțită la patru.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines