terente Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Am si eu o problema cu un magnetofon kashtan-1 cel cu vu-metre VFD verzi Pe un canal merge perfect dar pe celalalt am doar brum si se incalzeste foarte tare un final Nici nu stiu ce sa mai masor si unde Cine poate sa ma ajute , ii sunt recunoscator , ma poate contacta la terente_sv_101 id de messenger Cu stima gafincu adrian VA multumesc anticipat Link to comment
zal Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Scoate modulul de final care se incinge si e defect, deslipesti trz finali si prefinali, ii verifici, ce e defect inlocuiesti. Verifici si rezistentele de pe linga ei. Link to comment
terente Posted January 19, 2008 Author Share Posted January 19, 2008 modulele finale sunt bune amandoua daca le schimb intre ele se incalzeste celalalt adik e problemea undeva pe placa de baza inainte sau dupa amplificare Am schimbat conzii aceia 4 de 2000 uf Zal daca ma poti ajuta da add la terente_sv_101Mai exact se incalzeste numai intr-o priza Link to comment
zal Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Nu am schema la indemina, dar asta inseamna ca pe picioarele modulelor ai si niste rezistente pe placa de baza care or fi intrerupte sau arse, mai poate fi unul sau mai multi pini deslipiti la unul din socluri si chiar condensatori electrolitici in scc. Schimba condensatorii de pe linga modulele finale ca sa te lamuresti. Condensatorii de 2000uF/50V i-ai inlocuit cu unii noi sau i-ai schimbat intre ei? In afara de cei ptr iesirile de difuzor, pe cei din alimentare ii poti pune si mai mari (4700... 10000uF), chiar daca sint in alta capsula, la 50V sa fie.Spor la treaba! Link to comment
gheo23 Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Le-am avut in garantie. Dk ai schimbat mod intre ele , alim fiind unica cca 38v, cam ar fi din cond de iesire dar nu bag mana-n foc ca na-r putea fi si vre-un scc pe iesire, poate chiar dif. Link to comment
zal Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Difurile in Kashtan sint inseriate cu rezistente ca sa scada puterea, din cite mai tin minte, deci nu e de la difurile interne, poate mufa de difuzor sa fie defecta? :smt017 Cred totusi ca pe la soclul modulului e problema. Pini deslipiti... Link to comment
terente Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Condensatorii i-am schimbat am pus de 2200 uf la 63 de v ,Pini nu sunt dezlipitii pt ca m-am uitat cu lumina acolo in socluri nu e nici o problema , am dat cu spray de contacte , difurile interne sunt bune amandoua rezistentele alea mari la fel , Mai sunt doi condensatori imediat dupa iesire inseriati cu o rezistenta (c26 si c 25 sunt numerotati pe schema ) cred ca sunt nepolarizati si au 100 nf CRED .Poate sa fie de la aceia ? Cei doi conzi sunt inseriati cu o rezistenta si fac legatura intre iesire si masa difuzoarelor interne adik toata masa magului cred (difuzoarele interne isi iau masa de la + sau - conzilor de alimentare nu mai stiu exact ) Link to comment
terente Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Mentionez ca am dezlipit condu de iesire de pe canalul care se incalzeste si aceiasi problema apare adik tot se incinge Deci nu e de la conzii aceia de iesire avand in vedere ca iam si inlocuit ( cand iam inlocuit am luato babeste am dezlipit un fir am lipit altul ca sa fiu sigur ca nu gresesc )Aveti schema mai sus cine vrea sa ma ajute sa scrie aici sau add terente_sv_101 id messsenger Link to comment
Ovidanie Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Cred ca te pot ajuta eu cu doua module de amplificator final...lasa-ma pina marti sa le caut. Link to comment
Sorin Schiriac Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 ca idee, eu zic sa nu-ti mai bati capul cu acest mag.,iti dau un nr de tel la un profesionist in domeniu.Fanica Marchidan 0742691152 Link to comment
terente Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 ca idee, eu zic sa nu-ti mai bati capul cu acest mag.,iti dau un nr de tel la un profesionist in domeniu.Fanica Marchidan 0742691152exculs aceasta varianta Vreau sa il fac cu mana mea , plus de asta am fost la mai multi "meseriasi" si au spus ca nu se baga ca e prea complicat . Mai are cineva vreo idee , s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema ? Link to comment
terente Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 mai vine cineva cu vreo idee ? Link to comment
zal Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Incearca sa decuplezi alimentarea care ajunge pe soclul cu beleaua, cu cond de 100uF/50V si 0,1uF/63V tip MKT,MPP, multistrat, etc.Atentie la polaritate ca ai acolo cam -43... 48Vcc si masa (alimentare cu + la masa). Link to comment
gheo23 Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Ce ar fi sa inlocuiesti cond acela de 100nf care este in serie cu 1ohm si sa ma s si rez.Intreruperea unei comp da nastere la oscilatii care iti dau simptomatica Link to comment
terente Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 gata am rezolvatoMerge brici pe ambele canale sa va spun ce am schimbat : deci cei 4 conzi de 2000 Uf am folosit mult spray de contacte . Problema era la mufele acelea in care se baga boxele exterioare am dezlipit mufele le-am zdruncinat bine si am bagat mult spray de contacte lasat sa se usuce si pus inapoi si surpriza a functionat .Multumesc mult pentru sfaturi si pentru gazduire .Cu stima gafincu adrian .Poate auziti pe cineva care vinde 2 boxe de kashtan de 30 w pe 8 ohm Cu seria S-30B Link to comment
Recommended Posts