Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

liniar 27MHz

yo3ihg

Recommended Posts

ma poate ajuta cineva cu o schema de liniar pe lampa in 27MHz, nu ma intereseaza sa aiba putere mare (stiu ca limita este de 4W), ma intereseaza sa pot emite din bloc (am o emitator de 0,5W in AM si nu bate deloc :smt009 )

• Replies 31
  • Created
  • Last Reply
Stimate domn vlad_dude nu vreau sa te supar dar cu cine vrei dumneata sa vorbesti AM cind ponderea in Buc. este FM. In general in CB se vorbeste FM. De ce nu te interesezi sa gasesti o mica statie AM/FM de 4W, de fabrica, care in general incepe la pret de la 50 Euroi. Cu o antena buna, bine reglata, vorbesti pana la Vf. OMU. Nu incerca sa faci un final pe 27 MHz. pentru ca radiaza tot felul de produse de mixaj si vei deranja vecinii. Spor la treaba. Mosu Tuti.

incercam ideea asta ca deja aud pe cineva pe trei dintre canale, deci se vorbeste in bucuresti in AM, antena nu am unde sa pun (este intinsa pe tavan in camera deoarece stau la bloc) si nu am mai facut niciodata un liniar daia vreau sa fac o incercare :weedman: ,nu ma intereseaza mai mult de 10W sa zic

Se poate folosi schema din datasheet-ul de la 2SC1969, un final clasic pentru CB.

Pentru un amplificator pe lampa la 2-3 W este o pierdere de timp si bani, ai nevoie de

transformator de retea pentru 500-600v tensiune anodica, 1 sau 2 condensatoare variabile

si o lampa EL509 sau EL519 pentru asta.

Aici gasesti si schema:

http://sm2yer.dyndns.org/shack/amp_bv131/manual.pdf

Amplificatoare pe tranzistoare gasesti mai ieftine si de puteri mai mici decat pe tuburi.

Iar cu 2SC1969 nu ai cum sa dai gres, este tranzistorul utilizat ca final in multe statii CB.

Singura bobina care pune probleme este cea din filtrul PI. In lipsa documentatiei poatefi calculata cunoscand curentul prin tub la excitatie maxima. Personal nu am nici un felde date de catalog pentru tubul 8950 si nici nu stiu daca este usor de gasit in Romania.

Da, GU29...a deservit cu cinste generatii intregi de radioamatori. Este foarte accesibil,cunoscut si "scoate" lejer 50W la 27 MHz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines